Kayyum atanan tarikat bağış toplayamıyor!

Kayyum atanan tarikat bağış toplayamıyor!

Kuruculuğunu Alparslan Kuytul'un yaptığı Furkan Vakfı'na 30 Ocak 2018'de gerçekleştirilen operasyon gerçekleştirilmişti ve 2 Şubat'ta alınan kararla kayyum atanmıştı. Cemmat bağış toplayamıyor.

Furkan Eğitim ve Hizmet Vakfına yönelik soruşturma kapsamında, kurucu başkan Alparslan Kuytul'un da aralarında yer aldığı 45 sanık hakkında, "suç işlemek amacıyla örgüt kurmak, yönetmek", "özel belgede sahtecilik", "dini inanç ve duyguların istismarı suretiyle dolandırıcılık", "kamu kurum ve kuruluşları ve benzeri tüzel kişiliklerin araç olarak kullanılması suretiyle dolandırıcılık" ve "mal varlığı değerlerinin gayrimeşru kaynağını gizlemek" suçlarından 3 yıldan 21 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açılmıştı.

KAYTUL TAHLİYE EDİLMİŞTİ

Tutuklu Furkan Eğitim ve Hizmet Vakfı Başkanı Ali Alagöz, son görülen duruşmada adli kontrol tedbiri ve yurt dışına çıkış yasağıyla tahliye edilmiş, davanın tek tutuklu sanığı Kuytul kalmıştı. 5 Aralık 2019 tarihinde gerçekleşen duruşmada mahkeme heyeti, sanık Alparslan Kuytul’u yurt dışına çıkış yasağı ile tahliye edip duruşmayı ertelenmişti. 

 

kaytul.jpg

 

tahliye-001.jpg

 

KAPATILMA DAVASI NİSAN'A ERTELENMİŞTİ

2 Şubat 2018’de Adana 5. Asliye Hukuk mahkemesince kayyum atanmış ve Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından “amacı dışında faaliyetler yapmak” iddiasıyla kapatılma davası açılmıştı. Mahkeme 14 Nisan 2020 tarihine ertelendi.

 

CEMAAT BAĞIŞ TOPLAYAMIYOR

Yaşanan hukuki süreç sonrası vakfın bağış toplaması yasaklandı. Cemaat bu kararı şöyle duyurdu: 

 

Furkan Eğitim ve Hizmet Vakfı olarak 30 Ocakta yaşadığımız operasyon sonrası vakfımıza kayyum atanmış ve Furkan vakfı o günden itibaren valilik kararı ile faaliyetlerinden men edilmiştir.

Bu sebeple geçici olarak bağışı kabul edemeyeceğimizi halkımıza duyururuz.

 

bagis.jpg

 

 

ksytul1.jpg

 

 

y-002.jpg

siyasetcafe.png

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.