Kazım Koyuncu olmadan geçen 15 koca yıl

Kazım Koyuncu olmadan geçen 15 koca yıl

‘Şair Ceketli Çocuk’olarak tanınan müzisyen, söz yazarı, oyuncu ve aktivist Artvinli sanatçı Kazım Koyuncu ölümünün 15'inci yılında anılıyor. 33 yaşında kanserden dolayı hayatını kaybeden şarkıcı geriye sevilen şarkılar bıraktı.

Kazım Koyuncu  vefat yıl dönümünde bu sene de unutulmadı. Karadeniz müziğini rock müzikle birleştirip kendi tarzını oluşturan; sevenlerinin, "Biz de öldük ama her şeye rağmen bu yeryüzünde şarkılar söyledik. Teşekkürler dünya" sözleriyle hatırladığı Koyuncu, nüfusa geç kaydedildiğinden dolayı resmi doğum tarihi 10 Mayıs 1972 olsa da 7 Kasım 1971'de Artvin'in Hopa ilçesine bağlı Yeşilköy'de doğdu.

 

TRABZONSPORLUYDU

 

Cavit Bey ve Hüsniye Hanımın 6 çocuğundan 5'incisi olarak dünyaya gelen sanatçı, babaannesinden masallar, Kemençeci Yaşar lakabıyla tanınan Yaşar Turna'dan türküler dinleyerek büyüdü. Okumayı çok seven, müziğe ortaokul yıllarında babasının aldığı mandolinle başlayan Koyuncu, futbolla ilgilendi ve köydekilerin aksine sıkı bir Trabzonspor taraftarı oldu.

 

Koyuncu, 1989'da köyünden ayrılarak İstanbul Üniversitesi'nde Kamu Yönetimi Bölümü'ne kayıt yaptırdıysa da üniversitede pek parlak bir öğrencilik dönemi geçirmedi. Sanat tutkusu ağır basan ve müzik çalışmalarına o yıllarda ağırlık veren Koyuncu, 1992'de Ali Enver'le birlikte ‘Dinmeyen’ isimli müzik gurubunu kurarak profesyonel müziğe adım attı. Tiyatro oyunlarına da müzik yapan sanatçı 1993'te okulu bıraktı.

 

SANAT DÜNYASINDA İLK ADIMLAR

Aynı yıl arkadaşlarıyla birlikte ‘Zuğaşi Berepe’ adında bir grup kuran Koyuncu, hem yeni grubuyla hem ‘Dinmeyen’ grubuyla çalıştı. Koyuncu, yeni grubuyla ilk albümü Va Mişkunan'ı (Bilmiyoruz) 1995'te yayınlarken sanatçı, bu yeni tarzıyla müzikseverler tarafından olumlu tepkiler aldı. Bu arada ‘Dinmeyen’ grubu 1996'da ‘Sisler Duvarı’ albümünü çıkarmasının hemen ardından, ‘Zuğaşi Berepe’ grubu ise ikinci albümleri İgzas'tan sonra 1999'da dağıldı.

 

'GÜLBEYAZ' DİZİSİYLE KARİYERİ YÜKSELİŞE GEÇTİ

Sanatında yenilikler ve denemeler yapmaktan kaçınmayan, Karadeniz müziğinin hem sert hem de duygusal yapısını eserlerine taşıyan Koyuncu'nun ilk kişisel albümü "Viya!" ise 2001'de müzik marketlerdeki yerini aldı. Koyuncu, esas tanınırlığını 2002'de yayınlanan ‘Gülbeyaz’ isimli televizyon dizisinin müziklerini yapmasıyla elde ederken, dizinin ardından konser programları artmaya başladı ve 2004'te ikinci solo albümü Hayde'yi çıkardı.

 

KANSER ONU HAYATTAN KOPARDI

 

Kanser teşhisi konulduğunda takvimler 2004'ün aralık ayını gösteriyordu ama doktorlar fazla yorulmaması gerektiğini söylese de sanatçı konserler vermeye devam etti. Son konserini 4 Şubat 2005'te Taksim'deki Yeni Melek Gösteri Merkezi’nde veren Koyuncu'nun o gün söylediği "Ha kanser ha konser" sözleri sevenleri tarafından unutulmadı. Kazım Koyuncu, tedavi gördüğü hastanede 25 Haziran 2005'te, 33 yaşındayken yaşamını yitirdi. Koyuncu, vefatından iki gün sonra, doğduğu köy olan Yeşilköy'de fındık ağaçlarının çevrelediği köy mezarlığında defnedildi.

LÜTFEN BU LİNKİMİZİ TIKLAYARAK YOUTUBE KANALIMIZA ABONE OLMAYI UNUTMAYIN

siyasetcafe.com

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.