KCK'lı Karasu: AKP seçimden sonra saldırıya geçecek

KCK'lı Karasu: AKP seçimden sonra saldırıya geçecek

KCK Yürütme Konseyi Üyesi Mustafa Karasu, Yol TV'ye verdiği röportajda 'Çözüm Süreci'yle ilgili dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

KCK Yürütme Konseyi Üyesi Mustafa Karasu, Yol TV'ye verdiği röportajda 'Çözüm Süreci'yle ilgili dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

Müzakere sürecinin 15 Şubat'a kadar tamamlanması ve Meclis'te bunun kesinleşmesi gerektiğini ifade eden Karasu, AKP'nin takvimi aşındırdığını ve bu neticeyle müzakere sürecinin yetişmediğini söyledi.

AKP'nin seçim öncesi müzakere sürecini ilerletme amacının olmadığını ifade eden Karasu, sürecinseçim sonrasına atılması durumunda AKP'nin kendilerine karşı saldırıya geçeceğini iddia etti.

Mustafa Karasu'nun röportajının ilgili bölümü:

‘MÜZAKERE SÜRECİNİN 15 ŞUBAT’TA TAMAMLANMASI LAZIM’

Müzakere sürecinin 15 Şubat'ta tamamlanması lazımdı, Mart'ta da mecliste bunun kesinleşmesi lazımdı. Ama olmadı, yetişmedi. AKP takvimi aşındırdı. Ama biz yine de hükümeti zorlamak istiyoruz yani. Önderliğin önerisini dayatmak istiyoruz. Politikan varsa önerin varsa çöz diyoruz. Yapmıyorsa bu politikasızlığın göstergesidir.

'AKP SEÇİMDEN SONRA SALDIRIYA GEÇECEK'

Yakın zamanda AKP'nin adım atacağını beklemek zor. Seçimden sonra hiç atmaz, o zaman saldırıya geçecek. O yüzden biz bastırıyoruz, dayatıyoruz çözüm için. Süreci netleştirmeye çalışıyoruz. Şuandaki süreç; AKP'yi netleştirme sürecidir, öyle görmek daha da doğrudur. Bizim açımızdan şuanda olan süreçte önderlik müzakereyi sürdürüyor. Ama bizim için esas olan seçimlerde neler yapılacağı ve sonuçlarıdır.

‘AKP’NİN SEÇİM ÖNCESİ MÜZAKERE SÜRECİNİ İLERLETME AMACI YOK’

AKP'nin seçimlerden önce müzakere sürecini ilerletmek gibi bir amacı yok. Daha doğrusu çözüm yaklaşımı yok yani. Bu izlenim bizde böyle. Basında sanki ‘şöyle çözülecek, böyle çözülecek', diyorlar biz de hayretle izliyoruz yani. Müzakerenin içinde biziz, heyetlerin içinde biziz, ama biz AKP'nin herhangi bir adım attığını görmüyoruz. Çözüm için herhangi bir girişimde bulunduğunu görmüyoruz. Heyetler gidip geliyor. Ama şunu diyebiliriz, 20 yıllık mücadelenin sonucu, demokratik siyasal görüşmeler sonucu, pozitif sonuçlar ortaya çıkmıştır. Bu ayrı bir şeydir. Ama Kürt sorununun çözümü ayrı bir şeydir. O bizim mücadelemizin sonucudur. Ama AKP'nin bir çözüm politikası var mıdır, derseniz. Seçimden önce çözecek mi, derseniz bu konuda pozitif bir yaklaşımımız yok. Bu konuda çok iyimser değiliz.

siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.