Kelbecer'i yakan Ermenilere Azerbaycan'dan 10 gün daha süre!

Kelbecer'i yakan Ermenilere Azerbaycan'dan 10 gün daha süre!

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev tarafından yapılan anlaşma gereği Ermenistan işgal altındaki Kelbecer'i, 15 Kasım'da boşaltması gerekiyordu. Ancak 10 gün daha süre verildi.

15 Kasım'da işgal ettiği toprakları boşaltarak Azerbaycan'a teslim edilmesi gereken Kelbecer için 10 günlük ek süre verildi.

Azerbaycan Cumhurbaşkanı yardımcısı Hikmet Hacıyev yaptığı basın toplantısında süre isteğinin Rusya aracılığı ile yapıldığını kaydederek,

"Erivan yönetimi Rusya aracılığı ile bizden süre istedi. Ermenistan Kelbecer'den tamamen çekilmek için sürenin 25 Kasım'a kadar uzatılmasını talep etti,  Azerbaycan'da insanlık örneği sergileyerek talebi kabul etti". ifadelerini kullandı.

Hacıyev, bölgenin coğrafi şartlarından ve mevsim koşullarından dolayı çekilmenin zaman alacağını ve kış mevsimi olmasından dolayı 10 günlük ek süre daha verildiğini sözlerine ekledi.

EVLERİ ORMANLARI YAKIYORLAR

İşgal ettikleri Kelbecer'den giden Ermeniler şehri yakıp, yıkıp gidiyorlar. Evleri ve ormanları ateşe veren Ermeniler'in bu görüntüleri kameralara yansıdı.

 

60 BİN AZERBAYCANLI 2 GÜNDE KELBECER'DEN ÇIKARTILMIŞTI

Kelbecer, Ermeni teröristler tarafından 2 Nisan 1993 tarihinde işgal edilmişti. Ermeniler işgal ettikleri Kelbecer'de, 511 kişi şehid edilmiş, yüzlerce kişi yaralanarak sakatlanmış, 231 kişi kaybolmuş, 24 bin 279 çocuğa zarar verilmiş, onlardan 734 çocuk yetim kalmıştı.60 bin Azerbaycanlı 2 gün içerisinde zorla Kelmecer'den çıkartılmıştı.

 

İşte Ermenilerin yaktığı evlerden bir görüntü

 

 

kel.JPG

kelbecer.JPG

 

siyasetcafe.com

 

 

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.