Kemal Kılıçdaroğlu, ABD'li danışmanı Jeremy Rifkin'i de kovdu

Kemal Kılıçdaroğlu, ABD'li danışmanı Jeremy Rifkin'i de kovdu

CHP lideri, 4 Haziran'dan önce göreve getirilen tüm danışman ve başdanışmanların görevine son verdiğini duyurdu. Kılıçdaroğlu'nun "Bizim milletimiz teknolojiyi de görsün." diyerek göreve getirdiği ABD'li danışmanı Jeremy Rifkin'i de kovduğu ortaya çıktı.

Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, bozguna uğradığı 14 ve 28 Mayıs seçimlerinden bir süre önce CHP’nin vizyon belgesini “İkinci Yüzyıla Çağrı” toplantısında açıklamıştı. Kılıçdaroğlu, 70 kişilik ekip kurduğunu ve hepsiyle tek tek görüştüğünü söylemişti.

CHP’nin ABD’li başdanışmanı Jeremy Rifkin, söz konusu toplantıya uzaktan bağlanmış ve 'partililere online' seslenmişti. Rifkin “Türkiye’nin kapsamlı bir yön haritası oluşturmasına yardımcı olacağım” demişti.

 

KONFERANS ÜCRETİ 50 BİN DOLAR


Konferans başına 30 bin-100 bin dolar aldığı belirtilen ekonomi ve toplum kuramcısı Rifkin’in CHP ile nasıl bir sözleşme imzaladığı açıklanmamıştı.

 

'RİFKİN'İ DA KOVDU' İDDİASI


Partisinden gelen istifa çağrılarına kulak tıkayan ve parti yönetimini kendi isteği doğrultusunda yeniden şekillendiren Kılıçdaroğlu, 4 Haziran'dan önce göreve getirilen tüm danışman ve başdanışmanların görevine son verdiğini duyurdu.

CHP lideri, 4 Haziran'da partisinin Merkez Yönetim Kurulu'nu (MYK) değiştirmişti. Yeni MYK'da Kılıçdaroğlu'nun genel başkanlıktaki rakibi İmamoğlu'na yakın bir ismin olmaması da dikkat çekmişti.

Kılıçdaroğlu'nun söz konusu kararla Rifkin'i de kovduğu belirtildi.


Siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.