Kemal Kılıçdaroğlu'nun nasıl bırakacağı belli oldu

Kemal Kılıçdaroğlu'nun nasıl bırakacağı belli oldu

Almanya merkezli DW Türkçe'ye konuşan CHP'li bir yetkilinin Kemal Kılıçdaroğlu'nun istifasına yönelik, "Genel başkanımızı alkışlayarak uğurlamak istiyoruz" dediği öğrenildi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun istifa etmesi yönünde hem parti içinde hem de parti dışındaki değişim mesajları gündemdeki yerini korurken bir çok isim Kılıçdaroğlu'nun partiyi kurultaya taşıyarak değişim mesajını da kendisinin vererek çekilmesi yönünde fikir ifade ediyor.

Almanya merkezli DW Türkçe'ye konuşan CHP'li bir yetkili, "Genel başkanımızı alkışlayarak uğurlamak istiyoruz. Yeni tartışmalar yerel seçimler öncesi CHP'ye zarar verecektir" dedi.

Azınlık olan bazı CHP'li kurmaylar Kılıçdaroğlu'nun kalmasından yana ve kurultayda CHP liderinin aday gösterileceğini ifade ediyorlar.

DW Türkçe'nin aktardığına göre birçok CHP'li yönetici Kılıçdaroğlu'nu adaylıktan vazgeçirmeye çalışıyor. Milletvekilleri ve belediye başkanları da kurultay öncesi belli dönemlerde ziyaret ederek bir değişim olsun ve bu değişimi siz yönetin ama sancılı olmasın mesajı vereceği bildirildi.

Yine DW Türkçe'ye konuşan CHP'li kurmay "İmamoğlu ya da bir başkası kim CHP Genel Başkanı olacaksa Kılıçdaroğlu'nun bu isme destek vermesi, Kılıçdaroğlu'na bir şey kaybettirmez. Değişim ve dönüşümün mimarı olarak parti tarihine geçecektir" dedi.


Siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.