Kendi sesini arama yolculuğu

Kendi sesini arama yolculuğu

Bengisu Gençay’ın yazdığı ‘Zem Sesini Arıyor’, yeni bir dizinin ilk kitabı olma özelliğini taşıyor. Çocuk edebiyatı alanında üretken bir yazar ve çizer olan Rıfat Batur’un da çizimleriyle eşlik ettiği seri, çocukları sıra dışı bir serüvene davet ediyor

Tüm çocukların ‘ince sesli’, ‘orta sesli’ ya da ‘kalın sesli’ olarak üçe ayrıldığı bir gezegenle tanışın! Burada yaşayanların ne iş yapacakları, kimlerle arkadaşlık edecekleri ses tonlarına göre belirleniyor. Peki, günün birinde bu gezegende, sesi olmayan bir çocuk doğarsa ne olur?

 

SESSİZ KAHRAMAN ZEM

 

Sesi olmayan kahramanımız Zem, yaşam sesi diğerlerinden farklı olanların kapatıldığı, Mostrosul adlı, gizemlerle dolu yerde maceraperest Do ve sıra dışı aşçılık becerilerine sahip Tiz’le tanışır. Kısa süre sonra bu üç arkadaş kendilerini heyecan verici, sonunda özgürlüklerine kavuşma ihtimali olan bir maceranın içinde bulur: Haykıran çamurlarla, bulmacalarla, dehlizlerde gizlenmiş vahşi bitkilerle, zamanda geriye giden kütüphaneyle ve korkularına ayna tutan sihirli ormanla yüzleşmeleri gerekir. Zem’in sesini aradığı bu yolculuğun sonu, belki de her şeyin başlangıcı olacaktır.

 

 

BENGİSU GENÇAY KİMDİR?

 

1982 yılında İstanbul’da doğdu. İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo, Televizyon ve Sinema Bölümü’nü bitirdikten sonra senarist olarak çalıştı. Hikâyeleri, gezi yazıları, masalları pek çok edebiyat ve gezi dergisinde yayımlandı. 2002 yılında üç öyküsü, Gençlik Kitabevi Öykü Ödülleri’nde kitaplaştırma ödülü alarak yayımlandı.

 

2004’te “Nohut Oda, Bakla Sofa” adlı kısa film hikâyesi TÜRSAK, T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı, TRT tarafından prodüksiyon desteğine layık görülerek kısa filme dönüştürüldü. Filmin öyküsü aynı zamanda, Uçan Süpürge Vakfı tarafından kitaplaştırıldı.

 

2006 yılında ise “Teğet” isimli uzun metraj film projesi T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı’ndan Senaryo Geliştirme ve Diyalog Desteği aldı. Daha sonra, Hindistan’da dijital reklam alanına evrilen kariyerini, Türkiye’de devam ettirdi. Bu süreçte çeşitli ödüller aldı. Kitap, Güney Amerika’ya gerçekleştirdiği bir buçuk yıllık gezi sırasında yazıldı.  

 

siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.