Kendilerine Mersedes millete patates!

Kendilerine Mersedes millete patates!

12 Mart 2021 tarihinde açıklanan ve israfın önleneceği belirtilen Ekonomik Reform Paketi’nin üzerinden bir ay geçmeden Cumhurbaşkanlığı'nın 4 adet zırhlı son model Mersedes alacağı ortaya çıktı.

CHP Zonguldak Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz 8 Nisan günü twitter hesabından, Cumhurbaşkanlığı’nın 474 bin 950 euroya aldığı Mercedes Benz S600 Guard model aracın faturasını paylaştı. Fatura bilgilerine göre araç 30 Mart 2021 tarihinde alınmış.

Yavuzyılmaz, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, 474 bin 950 euroya (4 milyon 607 bin TL) alınan araçtan kaç tane alındığını da sordu.

Sözcü gazetesinin ekonomi yazarı -ve Rahmi Turan'ın oğlu olduğu öne sürülen- Murat Muratoğlu bugün 'Kendilerine Mersedes millete patates' başlıklı yazıyla daha yeni açıklanan ekonomik reform paketinin delindiğini vurguladı.

mercedes-fatura.jpg

Daha önce de Hürriyet'ten Deniz Ayhan'ın haberleştirdiği gibi Milli Eğitim Bakanlığı, reform paketini delmiş ve  Bakanlığın günlüğü 2 bin 160 liradan, 4 adet lüks koruma aracı kiraladığı ortaya çıkmıştı.

Dün basına yansıyan haberlere göreyse hükümet üreticinin elinde kalan patates ve soğanı maliyetine alıp halka bedava dağıtacağını açıklamıştı.

MERCEDES-BENZ S600 GUARD'IN ÖZELLİKLERİ

S600 Guard'da, yüksek ağırlığın altından kalkabilmek için V12 motor tercih ediliyor. Önceki nesle göre güçlendirilen (+13 beygir) benzinli ünite, artık 530 beygir güç ve 830 nm tork üretiyor.

Araçta ilk kez 7G-Tronic otomatik şanzıman kullanılıyor. Hızlanma verileri açıklanmasa da tehlike bölgesinden hızlıca kaçabilmek için yüksek bir ivmelenme şart. Ağırlığın etkilediği bir diğer durum ise 'son sürat'. Aracın ulaşabildiği maksimum hız, saatte 210 kilometreyle elektronik olarak sınırlandırılmış.

Araçta yüksek performanslı LED farlarla donatılmış. Salon konforunun sunulduğu iç mekandaysa standart modelle benzer bir hacim sunuluyor.

İsteğe bağlı olarak 4 veya 5 kişilik olarak da kullanılabilen aracın bagaj hacmi, destek üniteleri sebebiyle 350 litreye kadar gerilemiş. Araçta sunulan Şoför Paketi sayesinde bir tuşla ön yolcu koltuğunu katlamak mümkün.

Siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.