KHK'lılar HDP'li Ömer Faruk Gergerlioğlu için belgesel hazırladı

KHK'lılar HDP'li Ömer Faruk Gergerlioğlu için belgesel hazırladı

KHK'lılar HDP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu için bir belgesel hazırladı. Gergerlioğlu belgeselde, FETÖ ve PKK'lıları kamudan ihraç eden Kanun Hükmünde Kararnameler için "Soykırım" tanımlaması yaptı.

PKK’nın Meclis’teki uzantısı HDP, terörle mücadelenin karşısında durmaya devam ediyor.

HDP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu için yapılan belgesel 12 Ocak'ta yayınlandı. KHK TV tarafından hazırlanan belgeselde daha önce terör örgütü propagandası suçundan hapis cezası alan Gergerlioğlu için “Adalete adanmış bir ömür” ifadesi kullanıldı.

 

PKK VE FETÖ İLE MÜCADELENİN KARŞISINDA


Belgeselde Gergerlioğlu’nun FETÖ ve PKK'lıların kamudan ihraç edilmesini sağlayan Kanun Hükmünde Kararname uygulamasına “Soykırım” dediği görüldü:

'KHK’lar 21. yüzyılın soykırımıdır. Başka bir şey değil. Ben son 5 yılın en önemli insan hakları ihlalinin KHK meselesi olduğunu düşünüyorum.'

Gergerlioğlu terör örgütü PKK’nın propagandası yapmayı da sürdürdü.

 

Çözüm süreci bittikten sonra da terörle mücadele operasyonlarının karşısında durduğunu işaret etti:

 

'9 Ekim 2016’da bir sosyal medyada barış eksenli bir paylaşım yaptıktan sonra 13 Ekim 2016’da hakkımda idari ve adli soruşturma açılarak açığa alındım.12.28 Çatışmalarla bu meselelerin çözülemeyeceğini, Kürt meselesinde Türklerin ve Kürtlerin birlikte bu meseleyi çözmesi gerektiği yolunda bir barış mesajı vermiştim ve ardından 6 Ocak 2017’de işimizden ihraç edildiğimizi öğrendik.'

 

Gergerlioğlu’nun bahsettiği 2016'daki paylaşımda terörist cenazesi görüntüsüyle birlikte “Bu savaş bitsin” çağrısı yer aldı. Gergerlioğlu, 6 Ekim 2016’da T24’te yazdığı köşe yazısında da terörle mücadeleye karşı ifadeler kullandı. Terör örgütü PKK ile çözüm sürecinin sürdürülmesi ve anlaşma yoluyla barış yapılması gerektiğini söyledi.

 

FETÖ ARGÜMANINI SAVUNMAYA DEVAM EDİYOR


FETÖ'nün yayın organlarından teklifler aldığını belirten Gergerlioğlu, örgütün aklanma için kullandığı “Hamile kalma” kılıfını da savundu. Evli kadınlara soruşturma ve kovuşturma süreçlerinden kurtulmaları için FETÖ’nün hamile kalma talimatları verdiği 2018'de hazırlanan bir iddianamede yer almıştı.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.