Kıbrıs’ta operasyon: Besim Tibuk olayının perde arkası

Kıbrıs’ta operasyon: Besim Tibuk olayının perde arkası

Son günlerde Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde yaşanan olaylar yeni bir operasyonun habercisi. İş adamı Besim Tibuk’un sahibi olduğu TV kanalı Diyalog TV’nin RTÜK tarafından yayını engellendi. Bu olay Tibuk’un gerçek yüzünün ortaya çıkmasına sebep oldu.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde (KKTC) yayın yapan Besim Tibuk’a ait Diyalog TV’nin Türksat uydusundaki yayınları Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) tarafından durduruldu.

Eski Liberal Demokrat Parti (LDP) Genel Başkanı, iş adamı Besim Tibuk’un TV kanalının RTÜK tarafından kapatılmasının arkasında neler yaşandı.

Bu yalnız bir TV kapatma olayı mı?

Kıbrıs gündemi birkaç gündür bu olay ile çalkalanıyor.

 

BESİM TİBUK’UN TÜRKİYE KARŞITLIĞI

Tibuk, her fırsatta Türkiye aleyhine konuşmak, TV kanalında Türkiye ve Türk yetkililer hakkında karalama propagandası yapmakla biliniyor.

Kuzey Kıbrıs’ta otel ve kumarhaneler karalı olarak bilinen Tibuk’un Türkiye aleyhindeki faaliyetleri Kıbrıs Türk halkı tarafından da tepkilerle karşılanıyor.

 

KUZEY KIBRIS İNGİLTERE’YE BAĞLANSIN

Kendisine ait Diyalog Tv’de Dünyaya Bakış programında programa katılan Tibuk, Türkiye’ye ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’a karşı ağır sözler kullandı.

Programda THY’nin KKTC’yi kazıkladığını, Türkiye’nin KKTC’ye yeteri kadar yardım etmediğini iddia eden ve Türkiye’yi yönetenlere “yarı cahil” ifadesi kullanan Tibuk’un aynı programda skandal bir ifade kullandığı daha ortaya çıktı.
Türkiye ile KKTC arasındaki ilişkileri değerlendiren Besim Tibuk, Türkiye ekonomisinin durumunun kötü olacağını söyleyerek, KKTC’nin İngiltere’ye bağlı olmasını istediğini belirtti.

YDP’den sert tepki

YDP Genel Başkan Yardımcısı Lefkoşa Milletvekili Bertan Zaroğlu Diyalog Tv'nin yayınının Türk-Sat'dan kaldırılması olayı ile ilgili sosyal medya hesabından açıklama yaptı. Zaroğlu: “Tibuk gitsin İngiltere'den uydu kiralasın ve kendini İngiltere'ye bağlasın” ifadeleri ile tepkisini gösterdi.

 

OĞLUNDAN SKANDAL PAYLAŞIM

Besim Tibuk’un Türkiye aleyhindeki sözlerinden sonra oğlu, Kerem Tibuk ise başka bir skandala imza atarak, üleye hizmet etmenin geri zekalılık olduğunu söyledi.

İşte o paylaşım:

besimtibuk-kktc-operasyon.JPG

 

DEVLET’İ DOLANDIRMIŞ

Besim Tibuk’un devlet arazilerine kondurduğu çok sayıda otel ve kumarhanelerin kiralarını ödemediği ortaya çıktı.

Tibuk’un yıllarca KKTC’nin deniz kıyılarını çok ucuz fiyatlara kiraladığı, buna rağmen kiraları ödemediği ve Kıbrıs Vakıflar İdaresine 7 milyon Sterlin’in üzerindeki borcu olduğu ortaya çıktı.

OLAYIN ARKA PERDESİNDE FETÖ VAR

Besim Tibuk’un Türk topraklarında Türk düşmanlığı yapmasının nedeni ise FETÖ hayranlığı.

Tibuk, sıkı bir Fetullah hayranı.

Konuşmalarında terörist Fetullah Gülen’e yaptığı övgüler ile nasıl bir ilişkinin içerisinde olduğu açıkça görülüyor.

Tibuk’a göre Fetullah Gülen hareketi çok masum, iktidar olma amaçları yok. Devlet fetullahçıları ezdiği için, kendilerini korumak amacıyla hakim ve savcıları örgütlemişler!

 

OPERASYON BAŞLADI

Kuzey Kıbrıs’ta konuştuğumuz yerel kaynaklar, Besim Tibuk’un TV kanalının kapatılmasının basit bir olay olmadığını, bunun başlangıç olduğu belirterek,

Tibuk’un bir FETÖ mensubu olduğu ve Türkiye aleyhine faaliyette bulunan bir yapılanmanın içinde bulunduğunu ve bunun da bir bedelinin olacağını tahmin ediyoruz. Dediler.

İşte Besim Tibuk’un FETÖ’ye övgüler dizdiği o konuşması

 

 

 

siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.