Kılıç Erdoğan'a Hukuk Dersi verdi

Kılıç Erdoğan'a Hukuk Dersi verdi

ERDOĞAN'A SERT YANIT

 

Amacımız sorun üretmek değil sorun çözmek olmalıdır. Bir eylemin işlemin, siyasi bir belge olan anayasaya göre denetlenmesi nedeniyle ortaya çıkan AYM kararının siyasi sonuçlar doğurması doğaldır. Anayasa Mahkemesi’nin siyasi amaçlarla hareket olduğunu söylemek ya da milli olmamakla suçlamak sığ.

 

Yaşanan gerilim toplumu kutuplaştırmakta. Sorunlara ya da önerilen çözümlere tepkili bir şekilde meydan okumak taraftar bağlılığını güçlendirse de toplumin bir arada yaşama olanaklarını tüketmektedir. Başkalarının haklarına sahip çıkmak insan erdemidir.


DÜN MAĞDUR OLANLARIN BUGÜN RAHATSIZ OLMALARINI ANLAYAMIYORUZ

 

AYM, 2010 yılında yapılan anayasa değişikliği öncesinde yargı ve yürütme organı arasında yaşanan gerilimlerin ülkemize verdiği zararların bilincindedir. Bu sebeple yeni gerilimler yaşatılacak meydan okuma çağrılarını cevapsız bırakmakta kararlıyız. 2010’daki anayasa değişikliğine kadar, AYM’nin sınırlayıcı ve daraltıcı anlayışından mağdur olanların, bugün bireylerin hak ve özgürlük alanını genişleten bir anlayışa dönüşmüş olan mahkeme kararlarından rahatsızlık duymalarını garip bir çelişki olarak görüyoruz.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.