‘Kılıç’ öfkesinin sebebi: Tapu yerine icra

‘Kılıç’ öfkesinin sebebi: Tapu yerine icra

CHP’li Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç’ın yeniden aday gösterilmesine partililer büyük öfke ile tepki göstermişti. Partililerin öfkesi ortaya çıktı.

CHP’li Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç’ın yeniden aday gösterilmesine partililer büyük öfke ile tepki göstermişti. Partililerin öfkesi ortaya çıktı.  Maltepe’deki 1107 parsel arsanın belediyenin borçları yüzünden icralık olduğu ortaya çıktı.

Akrabalarının ani zenginleşmesiyle gündeme gelen CHP’li Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç’ın Kemal Kılıçtaroğlu’nun isteği üzerine yeniden aday gösterildi. Partide en önemli çatlak ve krize sebep olan Kılıç’ın adaylığının açıklandığı gün Malpete ilçe örgütü komple istifa etmişti.

PARTİ GENEL SEKRETERİNİN İSTİFASINA NEDEN OLMUŞTU

Aynı gün akşam saatlerinde ise CHP Genel Sekreteri Akif Hamzaçebi görevinden istifa ettiğini duyurdu. Kılıç’ın adalığına tepki bununla da kalmayıp partililer İstanbul’dan Ankara’ya yürüdü. Partililerin yürüyüşü CHP Genel Merkezi önünde, “Bu yanlıştan geri dönün” açıklamasıyla sona ermişti.

CHP’li Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç, Gülsuyu, Gülensu ve Başıbüyük mahallelerindeki binlerce vatandaşa tapu sözü verdi. Bunu her tarafa astırdığı afişlerle de ilân etti. Ancak söz konusu üç mahalledeki 1107 parsel arsanın belediyenin borçları yüzünden icralık olduğu ortaya çıktı.

Akrabalarının ani zenginleşmesiyle gündeme gelen CHP’li Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç’ın, ilçede tapu bekleyen binlerce insanı aldattığı ortaya çıktı.

TAPU SÖZÜ VERDİ İCRA BAŞLADI

Seçimler öncesi her tarafa afişler astıran Kılıç, Gülsuyu, Gülensu ve Başıbüyük mahallelerinde belediye arazisinde yapısı olan vatandaşlara tapu dağıtma sözü verdi.

Ancak Kılıç’ın vaatte bulunduğu 3 mahalledeki 1107 parsel arsaya belediyenin borçları yüzünden icra konuldu. 30 milyon lira borçla devraldığı Maltepe Belediyesi’ni 550 milyon lira borca sokan Kılıç, meydan meydan dolaşarak, ilçedeki tapu sorununu çözme vaadinde bulunmuş, belediye arazilerindeki vatandaşa tapu verileceğini öne sürmüştü.

Yeni Şafak’ın ulaştığı belgeler, Kılıç’ın tapu vereceğini iddia ettiği arazilerin belediyenin borçları yüzünden haczedildiğini ortaya koydu. Haciz süreci şöyle gelişti:

BORÇ 4 MİLYON’DAN 25 MİLYONA ÇIKTI

Maltepe Belediye’sinin uzun yıllar temizlik işlerini yapan Altaş Yapı Sanayi ve Temizlik Hizmetleri A.Ş. 4 milyon TL alacağı için 2013 yılında belediyeyi icraya verdi. 2014 yılında Ali Kılıç’ın belediye başkanı seçilmesiyle birlikte temizlik işlerini Altaş yapmaya devam ederken, bu süre içerisinde belediyenin firmaya olan borcu 25 milyon TL’ye kadar çıktı. Belediyeden alacaklarını tahsil edemeyen temizlik firması birçok kez mahkemeye başvurarak belediyeyi icraya verdi.

ARSA SATIŞLARI DA KURTARMADI
Ali Kılıç yönetimindeki belediye, icradan kurtulabilmek için Zümrütevler Mahallesi’nde ‘Nish Adalar’ içerisindeki bir araziyi belediye meclisinden çıkan kararla 16 milyon liralık borca karşılık olarak satmak istedi. Fakat istenen fiyat firma tarafından yüksek bulununca 10 Mayıs 2016’da belediye meclisi tarafından 15679 ada 5 parsel 2724 metrekare arazi 11 milyon 100 bin lira bedelle alacağına karşılık Altaş’a satıldı.

ÜÇ MAHALLEDE Kİ ARSALARA HACİZ ŞOKU
Ancak satılan arazi belediyenin firmaya olan borcunu kapatmaya yetmedi. Altaş temizlik firması da Kartal Adliyesi’nde belediye aleyhine açtığı icra takiplerine devam etti. Altaş firmasının başlattığı icra takibi 11 Ocak 2019’da sonuçlandı. İstanbul Anadolu 18. İcra Dairesi, verdiği kararla firmanın yasal faizi, avukatlık ücreti ve icra masrafları ile 4 milyonu ana para olan toplamda 8 milyon liralık alacağına karşılık Gülsuyu, Gülensu ve Başıbüyük mahallelerindeki 1107 parsele haciz koydu.

HENÜZ VATANDAŞLARIN HABERİ YOK
Karar, 14 Ocak 2019 tarihinde Maltepe İlçe Tapu Müdürlüğü’ne ulaştı. Mahkeme hükmü şubat ayı içerisinde icra edildi ve ilgili bütün parseller tapuda yeniden düzenlendi. Kararla belediyeye ait bu parseller üzerinde söz ve hak sahibi resmen Altaş firmasının oldu.

Başlatılan icra takibine binaen bazı parsellerin sessiz sedasız satışına karar verildiği de iddia edildi. Parsellerin kullanıcısı durumundaki binlerce vatandaş, tapu kayıtlarına ‘icralık’ şerhi düşüldüğünden habersiz. Bölgeyi ‘oy deposu’ olarak gören Ali Kılıç ve ekibi bu gelişmeyi vatandaştan sır gibi saklıyor.

İŞTE ARSA SATIŞ KARAR VE İCRA KARARI BELGELERİ

maltepetapu1.jpgmaltepeencumen1.jpg

SİYASETCAFE.COM

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.