Kılıçdaroğlu: Beni en çok üzen şey şehidimizin olması

Kılıçdaroğlu: Beni en çok üzen şey şehidimizin olması

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Artvin'de açıklamalarda bulundu. Kılıçdaroğlu, 'Beni en çok üzen 1 şehidimizin olması' dedi.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Artvin'de düzenlenen silahlı saldırı sonrası Ardanuç Belediyesi'nde konuşma gerçekleşti. Kılıçdaroğlu, 'Beni en çok üzen şey saldırı değil, saldırıda 1 şehidimizin olmasıdır' dedi.


Kılıçdaroğlu'nun konuşmalarından satırbaşları şu şekilde;

"Biz bu cumhuriyeti kanla, gözyaşıyla kurduk. Ne terör bizi yıldırır ne de başkaları, vazgeçmeyeceğiz, canımız feda olsun. Eğer yaşanacak bir Türkiye istiyorsak camiye, kışlaya, adliyeye siyaseti sokmayacağız. Cumhuriyet bilhassa kimsesizlerin kimsesidir. Cumhuriyet olmasaydı Kemal Kılıçdaroğlu CHP Genel Başkanı olamazdı. Eğer cumhuriyet olmasaydı, Cumhurbaşkanı Erdoğan Cumhurbaşkanı olamaz, Ahmet Davutoğlu Başbakan olamazdı. Cumhuriyet faziletse, vatandaşı kulluk ve kölelikten kurtardı ve bizi özgür bir birey yaptıysa cumhuriyete inanacağız. Cumhuriyetin kurucu ilkelerinden vazgeçerseniz bugünkü tabloyla karşılaırsınız. Bugünkü tablo, dış politikada ağır yenilgilerin yaşandığı bir tablodur."

"BU İŞİN SİYASİ AYAĞINI ORTAYA ÇIKARACAĞIZ"

"Şim başımıza bir de FETÖ belası çıktı. Ama bir şeyi unutmayın, hakimleri, rektörleri kimler getirdi oralara. Bunları unutmayacağız ve düşüneceğiz. Parlamentoda oluşturulan komisyonda bu işin siyasi ayağını ortaya çıkaracağız."

"BENİ EN ÇOK ÜZEN ŞEY ŞEHİDİMİZİN OLMASI"

"İşin özeti sizleri seviyor ve sizlere güveniyorum. Sizin için çalışacağım, sizin için mücaedele edeceğim. Bugün buraya zorlu bir yolculukla geldik. Ardanuç'a gelirken bir terör saldırısıyla karşı karşıya geldik. 1 şehidimiz var beni en çok üzen o. İki ağır yaralımız var yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Keşke olmasaydı ve o kurşunlar havaya açılsaydı da bir eve şehit ateşi düşmeseydi. Sıralı ölüme herkes katlanır da bir anne-babanın çocuğunu mezara koyması yürekleri acıtıyor. Bu teröre karşı hepimiz dik duracağız. Ne olursa olsun gideceğim. Vatandaşa söz verdim ucunda ölüm de olsa gideceğim dedim."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.