Kılıçdaroğlu: Berkin için de ağlayacak mısın?

Kılıçdaroğlu: Berkin için de ağlayacak mısın?

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Gezi eylemlerinde başına gaz fişegi kapsülü isabet etmesi sonucu tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden Berkin Elvan ile ilgili Başbakan Erdoğan'a "Mısır'da Esma kızımız için ağladı, ben isterdim ki Esma için ağlıyorsa 15 yaşındaki Berkin için de ağla" dedi.


CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu Zonguldak mitinginde kalabalığa hitap etti. Kılıödaroğlu'nun hedefinde Başbakan Erdoğan vardı.

Kılıçdaroğlu'nun konuşmasından öne çıkanlar;

"Hırsızlar serbest bırakıldı, aramızda dolaşıyorlar. Ceplerinize dikkat edin. Arada bir Mısır'ın derdiyle uğraşıyor. Sanki Türkiye'nin dertleri bitmiş de Suriye'deki El Kaide militanlara silah gönderiyor. Müslümanı müslümana kırdırıyor. İlk kez Cumhuriyet tarihinde Suriye'ye silah gönbderdik, El Kaide militanlarını destekledik.

Bu arada Rabia işaretini yapıyordu. Mısır'da Esma kızımız için ağladı, ben isterdim ki Esma için ağlıyorsa 15 yaşındaki Berkin için de ağla. O da bizim insanımız. Allah rahmet eylesin demedi, başsağlığı dilemedi. Ben nasıl buna 'Sen adamsın' diyeyim.

Kim ölürse ölsün rahmet okunur, Müslüman geleneğidir bu. Ben Menderes'in mezarına gidip karanfil koydum. Şimdi kalkmış ağzına Menderes'i anıyor. Sen kim Menderes kim? Menderes'in çocuklarına bak, hepsi düzgün insanlar. Ölen kimsenin arkasından asla kötü br şey söylemedim. Ama onun İnönü hakkında söylemediği kalmadı. Ki İsmet İnönü malı mülkü götüren bir insan değil."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.