Kılıçdaroğlu böyle kaçmış!

Kılıçdaroğlu böyle kaçmış!

Kemal Kılıçdaroğlu 16 Temmuz sabaha karşı korumalarını birinci köprüye doğru gönderdi. “Silah sesleri geliyor” haberi üzerine tekneyle Ataköy Marina’dan Pendik’e doğru gitti. Oradan ise karayoluyla Ankara’ya gitmek üzere yola çıktı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu' 16 Temmuz sabaha karşı darbecilerden kontrollü kaçışına ait yeni bilgiler ortaya çıktı. 

BAŞKA OTEL ARAMADI

Kılıçdaroğlu 15 Temmuz darbe girişimini Ankara'dan İstanbul'a geldiği esnada uçakta öğrendi.

Uçak indikten sonra Kılıçdaroğlu VİP salonuna doğru gitti. Genel Başkan, daha evvel kamuoyuna yansıdığı gibi önce kendisini almaya gelen araca doğru yürüdü fakat birden geri dönerek VİP misafir salonuna gitti. 

Çünkü bu esnada VİP nizamiyesi 2 tank tarafından kapatılmıştı.

VİP dinlenme salonunda 9 dakika bekledi. Bu arada koruma müdürü Koray Aslan ve yanındaki 2 kişi, VİP nizamiyesini kapatan 2 tanka doğru yöneldi.

Korumalar nizamiyeye gittikten kısa bir süre sonra ise tanklar geri çekildi. Kemal Kılıçdaroğlu da Atatürk Havalimanından gitti.

Kılıçdaroğlu'nu karşılamaya gelen isimler arasında Bakırköy Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu da vardı.

Kılıçdaroğlu Beşiktaş Barbaros Caddesi'ndeki bir otelde rezervasyonu olmasına rağmen Başkan Kerimoğlu'nun havalimanına yakın noktada olan Yeşilköy'de evine geçti. Daha evvel iddia edildiği gibi otel arayışı hiç olmadı. 

Darbecilerin karşısına çıkamayan Kılıçdaroğlu geceyi burada televizyon başında geçirdi.

Kılıçdaroğlu'nun sabah saatinde Ankara'ya nasıl gidilebileceğinin çaresi aranmaya başlandı.

Öncü koruma ekibi eski adıyla Boğaziçi Köprüsü'ne gönderildi. Giden öncü ekip, "Burası halen kapalı, silah sesleri geliyor, sakın buradan gelmeyin" haberini verince Kılıçdaroğlu deniz yolunu kullanmaya karar verdi.

MARİNADAN PENDİK'E

Ataköy Marina'dan Kemal Kılıçdaroğlu için bir tekne ayarlandı. CHP lideri, ekibi ile tekneye binip Pendik'e doğru geçti. Böylelikle Genel Başkan Boğaziçi Köprüsü'ndeki darbecilerle karşılaşmamış oldu. 

Pendik'ten Kemal Kılıçdaroğlu'nu alan bir başka araç da karayolu ile Ankara'ya götürdü. 

Siyasetcafe.com

Kaynak:Sabah Gazetesi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.