Kılıçdaroğlu, bu sefer de 'Aday değilim' dedi!

Kılıçdaroğlu, bu sefer de 'Aday değilim' dedi!

Haziran 2023'de yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Cumhur İttifakı'nın adayı şimdiden Başkan Erdoğan olarak açıklanırken, Millet İttifakı'nda koltuk hesapları sürüyor.

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Ankara Milletvekili Bülent Kuşoğlu "Sayın genel başkanımız, adayımız, Cumhurbaşkanı adayımız Kemal Kılıçdaroğlu'nun sevgi ve saygılarını iletiyorum. Hepinize saygılar sunuyorum" ifadelerini kullanmıştı. Kılıçdaroğlu'nun adaylık turlarına başlaması ve kendisine yakın kişilerin  Kılıçdaroğlu'nun adaylığını ilan etmesi ittifak ortaklarını kızdırdı.

Adaylık koltuğunu Kılıçdaroğlu'na kaptırmak istemeyen rakipleri, CHP liderine geri vites yaptırdı. Yardımcısı Bülent Kuşoğlu’nun kendisi ile ilgili yaptığı açıklamalar hakkında sessizliğini bozan Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı adaylığı ile ilgili "Sayın Kuşoğlu zamansız bir açıklama yapmış" demek zorunda kaldı.

Sözcü yazarı Emin Çölaşan, Kılıçdaroğlu'nun kendisini aradığını ve Kuşoğlu'nun sözleriyle ilgili açıklamalarda bulunduğunu söyledi.

Görüşmeyi köşesine taşıyan Çölaşan, Kılıçdaroğlu'nun “Sayın Kuşoğlu zamansız bir açıklama yapmış, üzülerek haberim oldu… Biz cumhurbaşkanlığı seçimine Millet İttifakı olarak diğer partilerle birlikte gireceğiz… Onlara danışmadan, onların onayı alınmadan, birlikte karar verilmeden, şu veya bu kişinin aday olacağını açıklaması yanlış oldu” dediğini yazdı.

CHP lideri Kılıçdaroğlu, Kuşoğlu’nun sarf ettiği söz konusu ifade için “Siyasi ortamı ve Millet İttifakı'nı dikkate almadan acele söylenmiş sözlerdir” dediğini belirtti.

Çölaşan yazısına şöyle devam etti:

"Kemal Bey bu açıklamayı yapan milletvekiline biraz kızmış ya da kırılmış. Yaptığı açıklamayı yanlış ve zamansız buluyor. 'Siyasi ortamı ve Millet İttifakı'nı dikkate almadan acele söylenmiş sözlerdir' diyor. Karşı tarafın adayı belli… Ama Millet İttifakı olarak bu konuda herhangi bir görüşme yapılmamış, dolayısıyla karar alınmamış. İşin sonunu ve nereye varacağını hep birlikte görürüz."

ADAY OLMAYACAĞIMI KİM SÖYLEDİ
CHP lideri Kılıçdaroğlu, 7 Aralık 2020'de TBMM'deki konuşması sırasında AK Partili vekillerin kendisine "aday ol" şeklinde seslenilmesi üzerine, "Benim aday olup olamayacağımı size kim söyledi?" ifadesini kullanmıştı.

Siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.