Kılıçdaroğlu çaresizlikten bunu da yaptı! 'Kandildekilere beni desteklemelerini MİT söyledi'

Kılıçdaroğlu çaresizlikten bunu da yaptı! 'Kandildekilere beni desteklemelerini MİT söyledi'

Seçime 1 gün kala siyasilerin çalışmaları sürüyor. Bu kapsamda CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu FOX TV’ye konuk oldu. Kılıçdaroğlu burada yaptığı açıklamalarda yalan söylemlerinin dozunu artırarak akla ziyan bir açıklamada bulundu.

FOX TV'de Liderler programında konuşan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu akla ziyan bir açıklamada daha bulundu. Daha önce PKK'nın kendisini desteklemesine sesini çıkarmayan Kılıçdaroğlu Salih Müslim'in devlet tarafından konuşturulduğunu iddia ederek, "Kandildekilere beni desteklemelerini MİT söyledi" dedi.

14 Mayıs’a kadar HDP’yle açık iş birliği yapan Kılıçdaroğlu, ilk turda aldığı mağlubiyetin ardından milliyetçi kimliğe bürünmüştü. Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ’ın desteğini almak için HDP’nin adını anmaktan imtina eden Kılıçdaroğlu, seçimler yaklaşırken PKK’lı teröristlerden kendisine gelen desteği reddetmeye çalıştı.

Ancak Kılıçdaroğlu, daha önce PKK’dan gelen desteklere karşı sesini çıkarmıyordu.

Seçimlerden önce PKK’nın elebaşı olan birçok terörist, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı devirmek için tarihi bir fırsat ele geçirdiklerini, bu yüzden Kılıçdaroğlu’nu destekleyeceklerini söylemişti.

 


 

HDP VE PKK’NIN KILIÇDAROĞLU2NA DESTEKLERİ AŞİKAR


HDP Eş Başkanı Pervin Buldan da terör suçlarından tutuklu bulunan Selahattin Demirtaş ve Osman Kavala başta olmak üzere birçok ismin tahliye edilmesi için Kılıçdaroğlu’nu destekleyeceklerini belirtmişti.

HDP’lı Sırrı Sakık da CHP’yle yaptıkları anlaşmalarla ilgili, “Kapalı kapılar ardında söylenenlerin kamuoyunda deklare edilmesi gerekir” demişti.

HDP, Kılıçdaroğlu’yla anlaştıktan sonra 11 maddelik talep metni yayınlamıştı. HDP’nin, özerklik getirilmesi ve kayyumların kaldırılmasına dönük taleplerinin olduğu biliniyor.


Siyasetcafe.com

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.