Kılıçdaroğlu, değişim çağrısı yapan İmamoğlu'nu ilk kez açık açık eleştirdi! 'Son derece yanlıştı...'

Kılıçdaroğlu, değişim çağrısı yapan İmamoğlu'nu ilk kez açık açık eleştirdi! 'Son derece yanlıştı...'

CHP Parti Meclisi'nde Kemal Kılıçdaroğlu'nun yaptığı açılış konuşmasının ayrıntıları netleşti. Kemal Kılıçdaroğlu, seçimin kaybedilmesinin hemen ardından değişim çağrısı yapan Ekrem İmamoğlu'nu ilk kez açık açık eleştirdi.

CHP'nin dün düzenlenen Parti Meclisi toplantısının ayrıntıları netleşmeye başladı. Dünkü PM toplantısında kurultay tarihi 5 Kasım olarak açıklanmıştı, CHP tüzük kurultayına ise 25-26 Kasım'da gedecek. Kurultayın nerede yapılacağına ise MYK karar verecek. CHP Genel Başkanlığı'na adaylığını açıklayan Özgür Özel ise Parti Meclisi'ne katılmadı.

Halk Tv yayınına bağlanan Şeyma Paşayiğit, Parti Meclisi'nden bilgiler aktardı.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu Parti Meclisi'nde dün yaptığı açılış konuşmasında önemli açıklamalarda bulundu. Kılıçdaroğlu parti içi meselelerin ülke meselelerinin önüne geçtiğini söyledi.

Kılıçdaroğlu PM'de değişim mesajlarına da değindi. Kılıçdaroğlu "Zor bir süreçten geçtik, ama yenilgiyi de erken kabullendik. Hatasızız demiyorum ama seçim sonuçlarını hiçbir kurulda tartışmadan değişim çağrısı yapıldı. Son derece yanlıştı" diye konuştu.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, 28 Mayıs seçimlerinden bir gün sonra, değişim çağrısını yapan isimdi. Kemal Kılıçdaroğlu, değişim çağrısı yapan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'na ilk kez bu kadar net tavır koymuş oldu.

Kılıçdaroğlu CHP İl Başkanlığı seçimlerine de değindi. Kemal Kılıçdaroğlu, İstanbul İl Başkanlığı için "Kazanan kim olursa olsun her iki adaya da eşit mesafedeyim" dedi.

Kılıçdaroğlu "Kazananın 'Ben CHP'nin İstanbul İl Başkanıyım. Kazananın Ekrem Bey'i yeniden başkan yapacağım demesi lazım, kim kazanırsa kazansın demesi lazım" diye konuştu.

 

ADAY SAYISI 3'E ÇIKTI

 

CHP'de genel başkanlık yarışı için 3 aday var. Özgür Özel ve Örsan Öymen adaylıklarını açıklamıştı. Ünal Karahasan da, dün parti genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında CHP Genel Başkanlığı'na aday olduğunu açıkladı.

 

PM'DE GERİLİM YÜKSELDİ

 

PM'de zaman zaman gerilim yükseldi. İl kongrelerine müdahale zaman zaman tartışma konusu oldu. Değişim ekibi, genel merkezin müdahale ettiğini söylerken, genel merkez ekibi de değişim ekibinin müdahale ettiğini söyledi.

Değişim isteyen ekip "Kamuoyunda tahrik edici ifadeler kullanılıyor, bunlara kırılıyoruz" derken genel merkez ekibi de "Genel Başkan tekrar seçildiğinde, tekrardan Kemal Kılıçdaroğlu genel başkan seçilirsen, duygusal kopuş var dedikten sonra Kemal Kılıçdaroğlu için nasıl oy isteyeceksiniz" dediğini aktardı.


Siyasetcafe.com

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.