Kılıçdaroğlu: Devlet'i yönetmek CHP'yi yönetmekten kolaydır

Kılıçdaroğlu: Devlet'i yönetmek CHP'yi yönetmekten kolaydır

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, BİRKONFED İş Dünyası Konfederasyonunun "Ekonomi Değerlendirme Toplantıları" başlığıyla düzenlediği programda açıklamalarda bulundu.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, BİRKONFED İş Dünyası Konfederasyonunun "Ekonomi Değerlendirme Toplantıları" başlığıyla düzenlediği programın ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Kılıçdaroğlu, "Devlet yönetmek CHP'y yönetmekten daha kolaydır. Devlette herkesin görevi belli. Herkesin görev tanımlanmıştır. Herkes görevini yaptığı sürece dünyanın en kolay işlerinden birisi devlet yönetmektir. Devlet yönetenler ne zaman ki yasadışı iş yapmaya kalkarlarsa devlet yönetmek zorlaşır. İlk yıkılan şey devlette liyakat sistemi olur" dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, iş insanları ile düzenlenen toplantıda gündeme dair açıklamalarda bulundu.

 

Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarından öne çıkanlar;

''İş dünyası diyor ki 'Bürokrasi projeleri ciddiye almıyor' diyor. Yukarıdan gelecek emirleri dikkate alır. Türkiye Cumhuriyeti'nin yaşadığı en temel sorun liyakat sisteminin çökmesidir.

 

''BENİM NEDEN CAN VE MAL GÜVENLİĞİM YOK?''

 

'Bürokrasi Türkiye’yi yönetmeye kalkmaz. Bütün gelişmiş ülkelerde durum böyledir. Liyakati yok ederseniz her şeyi darmadağın edersiniz. Hukuk ne demektir? Benim can ve mal güvenliğimi sağlayan kurallar bütünüdür. Benim can ve mal güvenliğim yoksa yabancı sermaye neden gelsin? Hiçbirimizin Türkiye’de can ve mal güvenliği yoktur. Siyasi iktidar ‘Ben bunu cezalandırmak istiyorum’ derse avukatınız neden tutuklandığınızı bile bilemezsiniz. Bu hukuk mudur? Benim neden can ve mal güvenliğim yok?'

 

'FAİZ ÖDEMEK İÇİN BORÇ ALIYORUZ'

 

'Faiz ödemek için borç alıyoruz. Sizler iş dünyasından geliyorsunuz. Saat başına 2 milyon dolar faiz ödeyen ülke kalkınabilir mi? Borçlanma Genel Müdürlüğü'nü kurdular. Biz çoluk çocuğumuzun boğazından kesiyoruz. Sizin alınteriniz bu paralar. Bu borçlar karşılığında ne oldu? Yüzün üzerinde fabrika kapatıldı.'

Devlette şeffaf esastır. Devlet vatandaşın parasını harcadığı için şeffaf olmak zorundadır. Kefen bezi alırken bile vergi ödersiniz. Bu vergiler nereye harcanıyor? Hiç merak etmediniz mi Allah aşkına? Yatırım diyorlar. Hangi yatırım? 

O devleti ben devleti biliyorum. Bir devlet böyle keyfi yönetilmez. Yol, köprü yapma demiyorum. Ne kadara yapıldığını soruyorum. Bizden gizleniyor ama yabancılar biliyor. Siz ödediğiniz vergilere sahip çıkmalısınız. Politikacı ödediği paranın hesabını vermeli.

Bu devletin parasına yazık günah değil mi? Havalimanının ne kadar yaptırıldığını bilmiyoruz. Kime ne kadar garanti verdiniz? Ben eski maliyeciyim, neyin ne olduğunu tahmin ederiz. Bütçede disiplin yok.

Son on yılda en çok değişen parti CHP’dir. Sorunlara en çok çözüm bulan parti de CHP’dir.''

Bizim komşularımızla kavga edecek halimiz mi var? Üretimi öncelememiz gerekiyor. Türkiye üretimi kesti. Nohut, saman ithal ediyoruz. Alman, Kanada, ABD çiftçisi için çalışıyoruz. Pamuk ithal ediyoruz Yunanistan’dan. Pamuk ekecek tarla mı bitti Allah aşkına? Türkiye'nin 21. yüzyılda Türkiye'nin kalkınma planın olmadığı bir dönemi yaşıyoruz. Devlet Planlama Teşkilatı kapatıldı haberiniz var mı? Her gelişmiş ülkede planlama örgütü var. Kim kapattırdı bize, darmadağın ettiler.

Düşüncelerimizi söylemeyecek miyiz? Ben vatanımı, insanımı seviyorum. Her yerde huzur olsun istiyorum ama arkadaşlar suçlanıyoruz. Şimdi kanun da yok. Sakarya’daki Tank Palet Fabrikası’ndan 6 aydır söz ediyorum. Katar ordusuna ve Ethem Sancak’a verdiler. İhale yaptın mı, kaça verdin? diye sordum. Resmî Gazete’de yayımlanmadı. İhale nerede yayınlandı? Burası fakir fukaranın parasıyla kuruldu. Peşkeş çektin deyince kızıyor. Telekom öyle olmadı mı? Bir lira bile değil. 20 milyar dolarlık fabrikayı bedava veriyor. Fabrika bizim, askerler bizim. Bunun adı vatana ihanettir. Ben buna itiraz ediyorum. Siz neden yanlıştır demiyorsunuz? Endişe, korku var. Sizin adınıza biz konuşmak zorundayız. Bu ülkeyi kuranlar böyle bir tabloyu asla kabul etmemiştir.

 

'SÖYLEDİĞİM 13 MADDEYE UYMADILAR'

 

'Devlette savurganlık olmaz. Dünyada hiçbir devlet başkanının 13 tane uçağı yoktur. Ankara'da yapılan en büyük binaların çoğu bakanlık. O zaman biraz daha cesur olmanız lazım.

Türkiye ne yapmalı? İyi niyetlerle söylediğim 13 maddeye uymadılar. Şimdi nasıl kalkınacaklar? Batı standartlarında bir hukuk devletine ihtiyacımız var. AB'nin öngördüğü hukuk kurallarını biz de kabul etmeliyiz. Keşke her birimiz farklı farklı çözümler üretsek. Aykırı fikirlerden korkmamak lazım. Türkiye alınterinin değerini anlayacak.

Atatürk'ü yanlış anlatıyorlar. Atatürk'ü bilmiyoruz. Bir ülkede huzur olmasının yolu sosyal devletten geçer. Toplu intiharlar başladı neden? Kadınlar çöpten yemek topluyor. Güçlü bir sosyal devlete ihtiyacımız var. 

Hukuk, sanayi, sosyal devlet gelişen bir kavram. Atatürk'ün Sanayi Devrimi'ni yakalama stratejisini sürdürebilseydiniz bugün bu noktada olunmazdı. 

'Yerli otomobil yapacağız' dediler.  Biz artık takım tutar gibi parti tutmak zorunda değiliz. Her mesleğin kuralları vardır. Siyasetçinin ahlaki kuralları var mı, yok. Biz bunları değiştirmek zorundayız. Bunları değiştirebilirsek Türkiye bölgenin en güçlü devleti olur. 

Trump'ın mektubunu içime sindiremiyorum. Ayıptır, yazıktır, günahtır. Bu ülkenin her santimetresinde şehit kanı vardır. Kendi tarihimize sahip çıkmak zorundayız. Çok açık ve çok net söylüyorum. Sizin oyunuza ihtiyacımız var.'

 

siyasetcafe.com

 

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.