Kılıçdaroğlu: Digitürk Bunun Bedelini Ödeyecek

Kılıçdaroğlu: Digitürk Bunun Bedelini Ödeyecek

Uşak'ta konuşan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Uşak'ta yaptığı konuşmada Digitürk'ün 7 kanalı kapatmasına çok sert tepki gösterdi.

Kılıçdaroğlu, "Digitürk mahkeme kararı olmadan 7 kanalı ben susturdum diyorsa bunun bedeli vardır ve bu bedeli ödeyecektir."

Geçtiğmiz aylarda Katarlı bir grup tarafından satın alınan ama ihale bedeli ve satış fiyatı açıklanmayan Digitürk gece yarısı aralarında çocuk kanalı Yumurcak TV de dahil 7 kanalı Savcı'nın bir yazısı üzerine çıkartma kararı almıştı.

Tam da seçimler öncesi Digitürk'ün bu kararına toplumun her kesiminden çok sert tepki geldi.

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, mahkeme kararı olmadan bir savcının yazısı ile böyle bir kararın verilemeyeceğini, bunun hukuki olmadığını ve bunu yapanların bedelini ödeyeceğini söyledi.

Kılıçdaroğlu "Digitürk mahkeme kararı olmadan 7 kanalı ben susturdum diyorsa bunun bedeli vardır ve bu bedeli ödeyecektir." diye konuştu.

Öte yandan benzer bir durumun 7 Haziran seçimleri öncesinde de yaşandığı ortaya çıktı.

O günlerde Ankara'da Anayasal Düzene Karşı İşlenen Suçlar Bürosu Savcısı, yine bazı kanalların uydudan çıkarılması için TÜRKSAT'a yazı yazdığı gündeme gelmişti.

Başbakan Davutoğlu o günlerde Savcı'nın bu yazısının yalanlamış ve şöyle demişti: "Hiçbir savcı medyayı susturma talimatı veremez, Mahkeme kararı olması gerekir" demişti.

AB Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu da AB'de yaptığı bir toplantı sırasında benzer açıklamalar yapmıştı.

Ancak gelinen noktada yine seçimler öncesi özgür medyayı susturma operasyonu kapsamında 7 kanal dijital platform olan Digitürk tarafından bir savcının yazısı gerekçe gösterilerek çıkartıldı.

siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.