Kılıçdaroğlu Diyarbakır annesini tersledi! 'Senin oğlun dağdan döndü niye buradasın'

Kılıçdaroğlu Diyarbakır annesini tersledi! 'Senin oğlun dağdan döndü niye buradasın'

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, PKK tarafından kaçırılan çocukları için HDP’nin kapısına dayanan ailelerle Diyarbakır'daki ziyareti sırasında dalga geçti.

Kaçırılan çocukları için HDP’nin kapısına dayanan ailelerin evlat nöbetinde 921 gün geride kaldı. HDP’nin Diyarbakır il binası önünde oturma eylemi yapan aileleri bu zamana kadar görmezden gelen CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, bir de ailelerle dalga geçti. Diyarbakır ziyaretinde basının önünde kendisine tepki gösterilmesinden korkan Kılıçdaroğlu, programında çadır ziyareti yer almasına rağmen ailelerle öğretmenevinde görüşmek istedi.

 

TEK TEK ODALARI ARADI


Kılıçdaroğlu Diyarbakır’a inmeden 1 saat önce CHP İstanbul Milletvekili ve Genel Başkan Başdanışmanı Erdoğan Toprak’ı öğretmenevine yolladı. Odaları tek tek aratan Toprak, aileleri lobide toplamak istedi. Aileler “çadıra gelin” deyip bu talebi reddetti. Kılıçdaroğlu’nun basından gizli ailelerle görüşmesini organize etmeye çalışan Toprak, aileleri ikna için bu kez başka bir yol denedi. Toprak ailelere “Kimin çocuğu ne zaman gitmiş, liste yapın, çocuklarınızı getireceğiz” dedi. Aileler bu sözü de ciddiye almadı. Sadece 2 aile tepki için aşağı indi.

 

2 DAKİKA OTURUP GİTTİ


CHP lideri “Şehirde konvoy yapacağız” diye ayrıldığı havalimanından konaklayacağı otele giderken, ani bir kararla Diyarbakır Öğretmenevi’ne geçti. İçeri giren Kılıçdaroğlu, tepki göstermeye inen ailelerle masaya oturdu. Bu esnada CHP’liler cep telefonlarına sarılıp fotoğraf çekti. Aileler HPD’yi kastederek “Ortakların nerede, bugüne kadar neredeydiniz?” diye sordu. Kılıçdaroğlu 2 dakika bile oturmadan apar topar masadan kalktı. Öğretmenevinden çıkarken, oğlu PKK’dan kaçıp teslim olan fakat eylemdeki ailelere desteğini sürdüren anneye “Senin oğlun zaten döndü, burada ne arıyorsun” diye laf atmayı da ihmal etmedi.

 

GENEL MERKEZDEN ALGI


Kemal Kılıçdaroğlu’nun öğretmenevinden kaçar gibi ayrılmasının ardından, CHP Genel Merkezi “Kılıçdaroğlu sanki evlat nöbeti tutan anneleri ziyaret etmiş gibi” bir paylaşım yaptı. Algı dolu paylaşımda “CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, evlat nöbeti tutan anneler ile bir araya geldi” denilerek, 2 dakikalık görüşmeden tek kare fotoğraf servis edildi. Paylaşımda Kılıçdaroğlu’nun Sur’da esnaf ve vatandaşlarla çekilmiş fotoğrafları da yer aldı.

 

Siyasetcafe.com

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.