Kılıçdaroğlu dört isim için düğmeye bastı

Kılıçdaroğlu dört isim için düğmeye bastı

Cumhurbaşkanlığı seçimlerine kilitlenen CHP'de Deniz Baykal, Rıza Türmen, Yılmaz Büyükerşen ve Altan Öymen için anket yapılacak.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ’nun, "Cumhurbaşkanı adayımızı belirlemek için özel bir çalışma yapıyoruz" açıklamasının altından "Anket" çıktı. Kılıçdaroğlu’nun, "MHP ve HDP’nin de mutabık kalacağı olası Cumhurbaşkanı adayı alternatiflerinin belirlenmesi" amacıyla başlattığı çalışmada özellikle dört isme ilişkin kamuoyu algısı ölçülecek.

 

KILIÇDAROĞLU 4 İSİM İÇİN ANKET İSTEDİ

Kılıçdaroğlu’nun haklarındaki kamuoyu algısını ‘öncelikle’ öğrenmek istediği dört ismin ise eski CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, CHP İzmir Milletvekili ve eski AİHM yargıcı, emekli büyükelçi Rıza Türmen ile ‘Eski genel başkan’ unvanı da bulunan Gazeteci- Yazar Altan Öymen olduğu öğrenildi.

HDP'DE DAHİL EDİLECEK

Radikal'de yer alan habere göre; Kılıçdaroğlu anket çalışmasını, Baykal’ın "Cumhurbaşkanlığı seçimine muhalefetin ortak adayı ile girilsin" önerisiyle, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ’nin "Ortak adaya kapı aralayan" açıklamasının öncesinde başlatmıştı. Sonuçların yeni MYK’da değerlendirilmesinin ardından diğer siyasi partilerle paylaşılması planlanıyor. Kılıçdaroğlu ve kurmaylarının ‘ortak adaylık’ arayışlarına HDP’nin de dahil edilmesi düşüncesinde olduğu vurgulanıyor.

BAYKAL TARTIŞILABİLİR

Kılıçdaroğlu ve ekibinin, "Baykal, Türmen, Büyükerşen ve Öymen" isimlerini anket çalışmasına ek olarak bir iç değerlendirmeye aldıkları da öğrenildi. Bu değerlendirmeler ışığında bazı genel başkan yardımcıları MHP ve HDP’nin nabzını tutmaya başladı. Edinilen bilgilere göre Kılıçdaroğlu ile hafta başı yaptığı görüşmeyle "ortak aday" tartışmasını başlatan Baykal’ın ismini MHP "Tartışılabilir" buluyor; HDP’nin gündeminde ise Baykal yer almıyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.