Kılıçdaroğlu, 'Ekrem İmamoğlu veya Mansur Yavaş cumhurbaşkanlığına aday olacak mı?' sorusunu yanıtladı

Kılıçdaroğlu, 'Ekrem İmamoğlu veya Mansur Yavaş cumhurbaşkanlığına aday olacak mı?' sorusunu yanıtladı

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanlığı için adı geçen İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ın aday olarak gösterilip gösterilmeyeceğine ilişkin açıklama yaptı.

"BAŞARILARI İKTİDAR HAZMEDEMİYOR BİLİYORUZ"

CHP lideri Kılıçdaroğlu, TELE 1'de Merdan Yanardağ'ın "Ekrem İmamoğlu veya Mansur Yavaş cumhurbaşkanlığa aday olarak gösterilebilir mi" sorusuna şu yanıtı verdi:

"İki belediye başkanımız da son derece başarılı. Bu başarıları iktidar hazmedemiyor biliyoruz. Adayı belirlerken biz tek başımıza belirlemeyeceğiz. Önce yöntemleri belirleyeceğiz, sonra adayımızı belirleyeceğiz. Bu başarıları kendi bölgelerindeki başarıları sürdürmek istiyorlar. Bizim adayımız budur ya da şudur diye o tuzağa düşmeyeceğiz. Önce biz ilkeler konusunda anlaşayacağız. Neyi nasıl, hangi sürede yapacağımızı beraber belirleyeceğiz. O zaman biz vatandaşa güven vermiş oluruz. Her bir parti, yarın seçim olacakmış gibi zaten çalışıyor. İttifaka dahil olmayan, iki pati daha var Gelecek ve Deva partisi çalışmalarını paylaşılıyor. İttifaklar zamanı gelince yeri gelir konuşulur."

Siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.