Kılıçdaroğlu elektrik faturasını yatıracağı tarihi açıkladı

Kılıçdaroğlu elektrik faturasını yatıracağı tarihi açıkladı

Elektrik faturasını ödemeyeceğini açıklayan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, bugünkü açıklamasında elektrik faturasını ne zaman yatıracağını açıkladı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 6 muhalefet partisinin liderinin Ahlatlıbel'de gerçekleştirdiği görüşmeye ilişkin iktidar cephesinden yapılan eleştirilere yanıt verdi. Elektrik faturasını ödemeyeceğini açıklayan Kemal Kılıçdaroğlu, faturasını yatıracağı tarihi açıkladı. 

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, KRT TV’de gazeteci Savaş Kerimoğlu’nun canlı yayın konuğu oldu.

 

6 muhalefet partisinin liderlerinin Ahlatlıbel’deki görüşmesine ilişkin değerlendirmelerde bulunan Kılıçdaroğlu, şu ifadeleri kullandı:

 

'Ülkenin içinde bulunduğu ağır şartları sadece ben bilmiyorum. Zirveyi oluşturan bütün liderler bunun farkında. Yine bütün liderler şunun da farkında; Türkiye böyle bir açmaza teslim edilemez.

Türkiye’nin mutlaka buradan çekip çıkarılması lazım. Bu ülkenin buraya gelmesinin temel nedeni Türkiye’nin tek kişiye teslim edilmesidir.

Buradan da Türkiye’nin çıkması gerekiyor. Bunun için de demokrasinin bütün kurum ve kurallarıyla Türkiye’ye gelmesi gerekiyor. Biz 6 lider bu konuda bir araya geldik.

Aslında o masada Türkiye vardı. Her görüşten insan vardı o masada, her görüşten insan bu ülkenin iyiliği için mücadele ediyor, bu ülkenin geleceği için mücadele ediyor, bu ülkenin ekonomik anlamda çok daha güçlü olması için mücadele ediyor. Biz irademizi ortaya koyduk. Demokrasi konusunda ortaklaşabiliyoruz. Demokrasimizin olmazsa olmazımız olduğunu seslendirebiliyoruz.'

 

HELALLEŞME

 

'Devlet olarak ölenleri elbette geri getiremez bunu herkes biliyor zaten. Diyarbakır anneleri ile de helalleşeceksiniz, cumartesi anneleri ile de helalleşeceksiniz.

Hatayı kim yaptıysa onların helalleşmesi lazım, evet burada bir eksiğimiz var, evet burada bir yanlışımız var, evet burada bir hatamız var, biz bunu telafi ederiz denilmesi lazım.'

 

'İNDİRİM YAPILANA KADAR FATURAYI ÖDEMEYECEĞİM'

 

'İndirim yapılana kadar elektrik faturamı ödemeyeceğim. Durumum var, ödeyebilirim ama faturasını ödeyemeyecek insanlar var, onların sesini duyurmam lazım. Elektrik bir kamu hakkıdır. Haksızlık, hukuksuzluk varsa onu kamulaştıracağız.'

 

Siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.