'Kılıçdaroğlu, genel başkanlığı Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen'e bırakacak' iddiası

'Kılıçdaroğlu, genel başkanlığı Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen'e bırakacak' iddiası

Ankara kulislerine göre istifa baskısına maruz kalan Kılıçdaroğlu, ayrılma durumunda genel başkanlığı Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen’e bırakacak.

CHP’de seçim hezimetinden sonra başlayan değişim tartışmalarında Genel Başkanlık için bir isim daha öne çıktı. Girdiği 12 seçimde de bozguna uğrayan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, kendisine yöneltilen istifa çağrılarına kulak tıkıyor. Gemiyi limana yanaştıracağını savunan Kılıçdaroğlu’na karşı ilk bayrak açan isim İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu olmuştu.

İmamoğlu öncülüğünde yapılan Zoom toplantılarının ardından CHP Grup Başkanı Özgür Özel de adaylık için adı geçen isimlerden oldu. CHP’li Murat Karayalçın’ın ismi de “abi formülü” olarak CHP’yi olağanüstü kurultaya götürmek için kulislerde konuşuldu.

 

YANINDAN AYIRMIYOR


Son günlerde bu isimlerin dışında kulislerde yeni bir isim daha dillendiriliyor.

Kılıçdaroğlu’nun koltuğundan ayrılması halinde, CHP liderliğini Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen’e bırakacağı iddia ediliyor. Kılıçdaroğlu’nun özel görüşmelerinde Taşdelen’in de bulunması dikkat çekmişti.

Kılıçdaroğlu’nun İBB Başkanı İmamoğlu ve Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ ile protokole vardığı toplantıda da Taşdelen’in yer aldığı belirtiliyor.

Taşdelen, CHP’de devam eden ilçe kurultaylarında da Kılıçdaroğlu’nu destekliyor. Ankara’da delege üzerinde etkinlik kurabilen Taşdelen’in, parti içindeki muhalifleri Kılıçdaroğlu lehine ikna ettiği biliniyor.

 

Siyasetcafe.com

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.