Kılıçdaroğlu geri adım atmadı Fatih Bucak Siverek adayı oldu

Kılıçdaroğlu geri adım atmadı Fatih Bucak Siverek adayı oldu

İYİ Parti ve CHP'nin 23 büyükşehir ve 30 il olmak üzere, toplam 53 ilde iş birliği yaptığı belirtildi. Tartışma konusu olan Şanlıurfa Siverek'te Mehmet Fatih Bucak adaylığı da kesinleşti. 

31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri’ne katılacak siyasi partilerin aday listeleri seçim kurullarınca kesinleştirildi.

Buna göre 19 büyükşehir adayı bildiren CHP, ayrıca 38’i de il olmak üzere 904 seçim bölgesinde aday gösterdi.

KILIÇDAROĞLU GERİ ADIM ATMADI: BUCAK ADAY OLDU

CHP tabanında ve üst düzey yönetiminde tartışma konusu olan Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde Mehmet Fatih Bucak ve İstanbul Maltepe’de Ali Kılıç’ın adaylıkları da kesinleşmiş oldu. CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, yeniden aday yapıldığı için parti genel sekreteri Akif Hamzaçebi’nin görevinden istifa etmesi ile birlikte Maltepe teşkilatının tamamen istifa ederek Ankara’ya yürümelerine sebep olan Ali Kılıç ile hem CHP hem de diğer kesimden tepki alan Mehmet Fatih Bucak’ı aday göstererek geri adım atmadı.

'KENDİLERİNE MEZAR KAZMAYA BAŞLASINLAR'

Bucak’ın adaylığını yeniden değerlendirileceği iddia edilmişti. Daha önce MHP’den aday olan Bucak’ın, 'Bir daha Bucak’ın içinde bir tane başka partiyle araba görürsem kendilerine mezar kazmaya başlasınlar' sözleri tepki çekmişti.

Bucak ise tepkiler üzerine “Orada sandığa gömmeyi kastetmiştim' açıklamasında bulunmuştu.

SİYASETCAFE.COM

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.