Kılıçdaroğlu Haydar Baş ile buluştu

Kılıçdaroğlu Haydar Baş ile buluştu

Görüşmenin ardından konuşan Kılıçdaroğlu, 'Prof. Dr. Haydar Baş ile ilk defa karşılaşıyorum. Entelektüel seviyesi çok yüksek bir şahsiyet. Çok faydalı bir görüşme oldu” dedi.

Kemal Kılıçdaroğlu, BTP Genel Başkanı Haydar Baş’ı İstanbul’da ziyaret etti. Kılıçdaroğlu, bir dönem seçim öncesi "İş aş Haydar Baş" sloganıyla hafızalara kazınan Haydar Baş'ı ziyaret etti.
 
Görüşmenin ardından konuşan Kılıçdaroğlu, “Prof. Dr. Haydar Baş ile ilk defa karşılaşıyorum. Entelektüel seviyesi çok yüksek bir şahsiyet. Çok faydalı bir görüşme oldu” dedi.

SARIGÜL DE ORADAYDI

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, önceki akşam Bağımsız Türkiye Partisi (BTP) Genel Başkanı Prof. Dr. Haydar Baş’ı İstanbul’da ziyaret etti. Samimi ortamda geçen ziyarette iki isim de gündeme dair görüşmelerde bulundu. Görüşmeye CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Sarıgül’ün yanı sıra CHP ve BTP kurmayları da katıldı.

"CHP DİNDEN UZAK BİR PARTİ DEĞİL"

BTP Lideri Prof. Dr. Haydar Baş, görüşmede yaptığı değerlendirmede, CHP’nin Atatürk’ün partisi olduğunu, Türkiye’de bazı kesimlerin iddia ettiği gibi ‘dinden uzak’ bir parti olmadığını söyledi.

KILIÇDAROĞLU'NDAN HAYDAR BAŞ'A ÖVGÜ

“Bazı şeyler vardır ki, onu söyleyen önemlidir. Sizin anlattığınız gibi etkili olmaz. Siz bu işle ilgili olarak araştırmalar yapmışsınız. Ben sadece şunu biliyorum: Rahmetli İnönü için hala ölüm yıldönümünde evinde mevlit okutur. Ben de o mevlide giderim. Ama İnönü’ye de dinsiz diyorlar. Hatta ona asker kaçağı dediler. Siyaset ilginç bir şey, doğrular üzerine değil yalanlar üzerine inşa ediliyor. Biz de bazen ne söyleyeceğimizi bilmiyoruz. Biz herkesin inancına saygılıyız. Kız çocuklarının üniversiteye başörtüsüyle girmelerine yasak getirilmişti. Ben bunu doğru bulmadığımı söyledim. Biz istiyoruz ki, kız çocukları okusun. Yasaktan gerçekten bıktık artık. Meclis’te de kıyamet kopacak. Bizim kadın milletvekillerini davet ettim. Onları ikna ettim: Bakın burası devlet dairesi değil. Burası Meclis ve burada kadının kılık kıyafeti ile uğraşılmaz. 1934 yılı... CHP’nin 9. Kurultayı. ‘Kadına çarşaf yasağı getirelim mi, getirmeyelim mi’ konusunda iki ayrı görüş çıkıyor ortaya. Atatürk hayatta... Atatürk, ‘kadının kılık kıyafetiyle uğraşılmaz, çarşaf yasağı getirilmez’ diyor. Onun yerine şu karar alınıyor: Halkevleri manto yapsın, isteyen gelsin bedava alsın. CHP kendi tarihini de bu bağlamda iyi bilmek zorunda. Biz kadının kılık kıyafeti konusuna 20 yılımız verdik. Başörtüsü yüzünden ne kıyametler koptu. Bakın, her şey bitti.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.