Kılıçdaroğlu her yerde "tek aday" istedi

Kılıçdaroğlu her yerde "tek aday" istedi

Şubat 2020'de yapılması planlanan olağan kurultaya hazırlanan CHP, kurultay öncesi yapılacak ilçe ve il kongrelerinde bir aday üzerinde uzlaşmaya gidilmesini istedi.

CHP, Şubat 2020'de yapılması planlanan olağan kurultaya hazırlanıyor.

Kılıçdaroğlu, kurultay öncesi yapılacak ilçe ve il kongrelerinde bir aday üzerinde uzlaşmaya gidilmesini istedi.

Türkiye genelinde 11’i büyükşehir, 10'u il olmak üzere toplam 251 belediye kazanan CHP, Afyonkarahisar'da düzenlenen Belediye Başkanları Çalıştayı'nda yeni yol haritasını belirledi.

Bu kapsamda CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, ''teşekkür'' ziyaretlerine başlıyor. Daha önce Ankara ve İstanbul büyükşehir belediyelerini ziyaret edip Mansur Yavaş ve Ekrem imamoğlu'na tebriklerini ileten Kılıçdaroğlu'nun bazı il ve ilçelere yapacağı ziyaret programı netleşiyor.

Kılıçdaroğlu ilk ziyaretlerini AK Parti'den alınan Artvin ve Ardahan'a yapmaya hazırlanıyor. CHP lideri 2-3 Ağustos'ta Artvin'de Belediye Başkanı Demirhan Elçin, Ardahan'da Faruk Demir ile bir araya gelecek başkanları tebrik edip, vatandaşlarla buluşacak. Kılıçdaroğlu'nun, Ardahan Belediyesi'nin ev sahipliğinde bu yıl 18'incisi düzenlenen Ulusal Kültür ve Bal Festivaline de katılması bekleniyor. Kılıçdaroğlu'nun ağustos ayı ziyaret planlamasının sürdüğü belirtiliyor.

'KONGRELERİNDE TARAF OLMAYIN'

Milliyet’ten Şevket Yaman’ın haberine göre; Kılıçdaroğlu'nun basına kapalı konuşmasında, yerel yönetimler ve parti örgütü arasında bir "rekabet" yaşanmaması gerektiğini söyleyerek, "Belediye örgütü, örgüt belediyeyi yönetmesin" mesajını verdiği belirtildi. Kılıçdaroğlu'nun, belediye başkanlarına da "ilçe ve il başkanlığı kongrelerinde taraf olmayın" uyarısında bulunduğu bildirildi.

Kılıçdaroğlu, partisinin il ve ilçe başkanlığı kongrelerinde de bir "uzlaşma" aranması gerektiğini ifade etti. Kritik genel seçimlere giden süreçte parti içinde "kavgalı" kongreler yaşanmasını ve yeni "küskünler" oluşmasını istemeyen Kılıçdaroğlu'nun, "Önümüzdeki dönemde bir uzlaşmayı kucaklaşmayı sağlamak için kongrelere tek adayla gidelim" dediği bildirildi.

 

 

 

SİYASETCAFE.COM

 

 

 

 

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.