Kılıçdaroğlu, İmamoğlu'nun büyükelçi görüşmesini böyle savundu! 'Dozerin başında mı duracaktı?'

Kılıçdaroğlu, İmamoğlu'nun büyükelçi görüşmesini böyle savundu! 'Dozerin başında mı duracaktı?'

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun balıkçıda İngiliz büyükelçiyle yemek yemesine ilişkin "Dozerin başında mı duracaktı?" dedi.

İstanbul'da kar felaketi yaşanırken İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun, balıkçıda yemek yerken görüntülenmesi tartışmalara neden olmuş,  İmamoğlu’nun İngiltere Büyükelçisi Dominick Chilcott ile 3 saatlik görüşmesi gündemde uzun süre yer almıştı.

Tepkilere neden olan o görüşmeye ilişkin konuşan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İmamoğlu'nun görüşmesine destek çıktı.

Kılıçdaroğlu, "Her kar yağışından sonra kentte olağanüstü bir durum vardır. Katıldığı yemekten haberim vardı. Ekrem Bey önemli kararlar alırken genel başkana haber verir. Kaldı ki Ekrem Bey gidip dozerin başında mı duracaktı? Hayır, yönetecekti orayı. Binlerce kişi havaalanında sloganlar attı, Türkiye'nin itibarını sorguladı. THY'nin ne kadar yetersiz olduğunu gördü ama bunlar hiç konuşulmadı, Ekrem Bey'in yemeği konuşuldu." dedi.

Kılıçdaroğlu, “Ben zaten 'Telefonlarımız dinleniyor' diye söylüyordum ama izlendiğimizi de düşünemiyordum. MOBESE de gösterdi ki izleniyoruz. Bu da devletin parti devleti olduğunu gösteriyor" ifadelerini kullandı.

 

İMAMOĞLU'NU YALANLAMIŞ OLDU

 

İmamoğlu, CHP Genel Başkanı'nın haberinin olup olmadığına ilişkin soruya "Benim hangi yemeği yediğimi niye takip etsin" diyerek Kılıçdaroğlu'nun haberinin olmadığını söylemişti.


Siyasetcafe.com

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.