Kılıçdaroğlu kararını verdi: İmamoğlu ve Yavaş'ın cumhurbaşkanı adaylığı hakkında net açıklama

Kılıçdaroğlu kararını verdi: İmamoğlu ve Yavaş'ın cumhurbaşkanı adaylığı hakkında net açıklama

Millet İttifakının Cumhurbaşkanı adaylığı için adı geçen Mansur Yavaş ve Ekrem İmamoğlu hakkında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'ndan açıklama geldi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, katıldığı programda yaptığı açıklamada İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ve ABB Başkanı Mansur Yavaş'ın cumhurbaşkanlığı adaylığı hakkında konuştu.

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Muharrem Sarıkaya'nın moderatörlüğünde Habertürk TV'de gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Kılıçdaroğlu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ın cumhurbaşkanlığı adaylığı hakkındaki soruya yanıt verdi.

''BELEDİYELERİ KAYBEDERİZ''

Kılıçdaroğlu, ''Ankara ve İstanbul’da büyükşehir belediyelerinde Meclis çoğunluğumuz yok. Belediyeleri kaybederiz'' diye konuştu.

''O SÖZLERİ YERİNE GETİRECEKSİNİZ''

CHP Lideri'nin konuya ilişkin açıklaması şöyle: '

 

'Bizim iki büyükşehir belediyesinde Ankara ve İstanbul'da meclis çoğunluğumuz yok. En temel sorunlarımızdan birisi o. Siz eğer belediye başkanı olarak seçilmişseniz, bazı sözler vermişseniz o sözleri yerine getireceksiniz. Cumhurbaşkanlığı bir kişiye endekslenemez. Kurala, devlet aklına, bilgiye endekslenir. Toplum nasıl bir cumhurbaşkanı istiyor, buna bakmamız lazım. Ben milletin sağduyusuna güveniyorum. İttifak nasıl bir cumhurbaşkanı adayı olmasını istiyor.''

 

 

siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.