Kılıçdaroğlu kurultay tarihini açıkladı! İnce aday olacak mı?

Kılıçdaroğlu kurultay tarihini açıkladı! İnce aday olacak mı?

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, koronavirüs salgını nedeniyle ertelenen ve ne zaman yapılacağı merak konusu olan kurultay hakkında mesaj verdi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, koronavirüs salgını nedeniyle ertelenen ve ne zaman yapılacağı merak konusu olan kurultay hakkında mesaj verdi.

Kılıçdaroğlu ertelenen kurultayı, Ankara Eryaman'daki stadyumda ağustos ayında yapmayı planladıklarını söyledi.

Kılıçdaroğlu, "Bu kurultayın adını ‘İktidar Kurultayı’ koyduk. Çünkü iktidara yürüyoruz. Halk artık iktidar değişikliği istiyor. Sorunlarını çözen bir iktidar görmek istiyor. İlk seçimde bu değişimi yapacağına ve bizi iktidara getireceğine inanıyorum. Planımızla, programımızla, kaynakların doğru kullanımına dayalı bütçe anlayışımızla her türlü hazırlığımızı tamamlamış durumdayız" diye konuştu.

 

İNCE, CHP'Yİ ÇOK SERT ELEŞTİRMİŞTİ

 

Eski CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce, CHP'nin yaklaşan büyük kurultayı öncesi Genel Merkez'e sert eleştiriler yöneltmiş, partisini AK Parti'ye benzemekle suçlayıp "Bu CHP'den millete hayır gelmez" demişti.

 

İNCE ADAY OLACAK MI?

 

18 Ağustos 2014 tarihinde grup başkanvekilliğinden istifa ederek yapılacak kurultayda genel başkanlığa aday olduğunu açıklayan İnce, 177 delegenin imzasıyla genel başkanlığa aday olmuştu. 5 Eylül 2014'te yapılan CHP 18. Olağanüstü Kurultayı'nda Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu 740 oy alırken Muharrem İnce 415 oyda ikinci sırada kalmıştı.

İnce, genel başkanlık yarışına 2018 yılında bir kez daha soyunmuştu. 3-4 Şubat 2018 tarihlerinde Cumhuriyet Halk Partisi'nin "Adalet ve Cesaret" temalı 36. Olağan Kurultayı'nda Kemal Kılıçdaroğlu 790 oyla yeniden genel başkan seçilmişti ve Yalova Milletvekili Muharrem İnce ise 447 oyda kalmıştı.

İnce'nin Ağustos ayında yapılacak olan Kurultayda aday olup olmayacağı konusu ise henüz netlik kazanmadı.

 

ekran-alintisi-015.JPG

 

YOUTUBE KANALIMIZA ABONE OLMAYI UNUTMAYIN!

Siyasetcafe.com

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.