Kılıçdaroğlu Kurultayın önünü kesti

Kılıçdaroğlu Kurultayın önünü kesti

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu PM'de konuştu: "Cumhurbaşkanlığı ve genel seçimlere kilitlenin."

Metro Poll Araştırma'nın Başkanı Sencar, PM üyelerine il il analiz yaptı. CHP Parti Meclisi bugün saat 11.30'da toplandı. PM toplantısının ilk bölümüne Metro Poll Araştırma Şirketi'nin Yönetim Kurulu Başkanı Özer Sencar da katıldı. Sencar, seçime ilişkin il il yaptığı analizi PM üyelerine anlattı.

Sencar, CHP'nin başarılı ve başarısız olduğu illerin analizini yaptıktan sonra şu değerlendirmede bulundu: "AKP seçimlerde oy kaybetmiştir. MHP oy artımıştır. CHP ise oylarını korumuştur.''

PM ÜYELERİ NELER KONUŞTU?

Özer Sancar'ın verdiği brifingin ardından ilk sözü CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökhan Günaydın aldı. Yerel Yönetimlerden Sorumlu olan Gökhan Günaydın, "1989'daki yerel seçimlerde SHP %28.7 oranında oy almıştı. Biz SHP dönemi ile aynı oyu aldık. % 10'un altında oy aldığımız 37 il var. Buralarda neden az oy aldığımızı incelemeliyiz. Antalya, Ordu ve Mersin'i usülsüzlükler bir yana yeni büyükşehir yasasından dolayı kaybettik. Bu süreç içinde değişik firmalara toplam 147 anket yaptırdık" dedi.

DURDU ÖZBOLAT: "Seçimdeki seçimdeki başarısızlığın sebeplerinden biri, aday belirleme komisyonudur. Hata yapanlar siyasi bedelini ödemelidir. 

HURŞİT GÜNEŞ: " Taşradan, kırsaldan, gecekondulardan ve umutsuzluklardan oy alamıyoruz. Biz sağ bir partideğiliz, olmakda istemiyoruz. Biz sol bir partiyiz." 

OĞUZ OYAN: "Birgül Ayman Güler'in DSP Konak Belediye Başkan Adayı Hakan Tartan'ı ziyaret etmesi parti suçudur. Kabul edemeyiz."

BİRGÜL AYMAN GÜLER: "DSP'ye gidip aday olanları suçlayamayız. Onlarla yapılan hatalar yüzünden gittiler. Bu süreçte vandalizm uygulanmıştır."

FİKRİ SAĞLAR: "Mersin'in kaybedilmesinden Beşli Komite olarak adlandırılan aday belirleme komisyonu sorumludur. Aday belirlenme sürecinde komite Mersin'i krize sokmuştur."

MUHARREM İNCE: "Sayın Genel Başkanım, Sayın Deniz Baykal da bu hatayı yapardı. Artık bu transferleri bırakın ve parti evlatlarına güvenin."

DURSUN BULUT: "İstanbul İl Yönetimi seçim sürecini götürememiştir. Kampanya boyunca TDH'yi sembolize eden sarı kaşkol ile CHP'nin sembolü olan kırmızı bayrağın kavgasını verdik. Parti içinde bunun tartışması sık sık yaşandı. Böyle bir disiplinsizlik kabul edilemez."

İLHAN CİHANER: "İstanbul Milletvekili Aydın Ayaydın'ın Fethullah Gülen'in temsilcisi ile yaptığı telefon konuşmasına biran önce açıklık getirilmelidir."

BERRİN DİLEKÇİ: “Tüm il ve ilçe örgütleri bugünkü meclis toplamızın sonucunum etmektedir. Burada çıkacak karara göre tavır koyacaklardır. Bu yüzden 5'li komisyon özeleştiri yapmalı, hesap vermelidir.” 

ALAATTİN YÜKSEL: "İzmir'deki seçim sonuçları, sanılanın aksine başarılıdır."

KEMAL KILIÇDAROĞLU: 14 AYLIK YOL HARİTASINI BİRLİKTE ÇİZECEĞİZ

Öte yandan PM'deki eleştirileri dinleyen ve son sözü alan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu kurultay beklentisinin önünü de kesti. Kılıçdaroğlu, "Tüm Genel Merkez örgüt birimlerinin hem Cumhurbaşkanlığı hem de genel seçime kilitlenmesini istiyorum" dedi. 

Kılıçdaroğlu'nun "14 aylık yol haritasını birlikte çizeceğiz" demesi ise '2015 Genel Seçimleri'ne kadar hiçbir kurultayın yapılmayacağı ve tüm kurultayların erteleneceği" yorumlarını da beraberinde getirdi.

Öte yandan Kemal Kılıçdaroğlu PM Toplantısı'nda "Belediye meclis listelerinde kadınlara ve gençlere yeterince yer veremedik. Bu konuda hata yaptık. Ancak buna rağmen kadınlar ve gençler iyi çalıştılar" dediği öğrenildi.

Kılıçdaroğlu, "Hata yapan örgütler bunun bedelini de ödeyeceklerdir. Bu süreçten sonra örgütlerle kendim ilgileneceğim" ifadesini de kullandı. 

Kılıçdaroğlu'nun Danışma Platformları adı altında partinin değişik birimlerini biraraya getireceği ve strateji oluşturma konusunda yeni bir izleyeceği de öğrenildi. 

CHP liderinin 'Uluorta parti eleştirisi yapanlar, partide yer bulamayacaklar" ifadesini de kullandığı da belirtildi. 

Kılıçdaroğlu, CHP İzmir Milletvekili Alaattin Yüksel'in "İzmir'de başarılı olduk"sözüne de cevap verdi. Kılıçdaroğlu, "İzmir'deki sonuçlar başarısızdır. Ben kaybedilen ilçe sayısına bakarım. İzmir örgütü kaybedilen ilçelerin nasıl kazanılacağına yoğunlaşmalıdır" dedi.

Öte yandan CHP liderinin milletvekilleriyle cumartesi günü buluşup seçim sonuçları değerlendireceği öğrenildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.