Kılıçdaroğlu mesajı verdi! ‘İyilerin peşinden gideceğiz’

Kılıçdaroğlu mesajı verdi! ‘İyilerin peşinden gideceğiz’

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Nevşehir’de Hacı Bektaş-ı Veli’yi Anma Kültür Etkinlikleri’ne katıldı ve dikkat çeken açıklamalarda bulundu. İşte ayrıntılar;

Kemal Kılıçdaroğlu katıldığı anma etkinlikleri kapsamında yaptığı konuşmada ‘iyilerin peşinden gitmek hepimizin görevidir’ ifadelerini kullandı.

‘İYİLERİN PEŞİNDEN GİDECEĞİZ’

Kılıçdaroğlu, Anadolu kültürünü velilerin, erenlerin şekillendirdiğini ifade ederek, "Dili, dini, rengi ne olursa olsun, iyilerin iyi olduğunu kabul etmek ve onların peşinden gitmek, hepimizin görevidir. Güzellikleri nerede yitirdiysek, onları arayıp bulmalıyız. İlk gideceğimiz yer, Hacı Bektaş-ı Veli’nin Yunus Emre’nin öğretileridir” şeklinde konuştu.

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, Nevşehir’in Hacıbektaş ilçesinde bu yıl 55'inci Ulusal, 29’uncu Uluslararası Hacı Bektaş-ı Veli’yi Anma Kültür Etkinlikleri’ne katıldı.

Kılıçdaroğlu, burada yaptığı konuşmada, Anadolu kültürünün, velilerin, erenlerin şekillendirdiği bir harman olduğunu belirterek, ‘’Bu kültürde ötekileştirme yok, cehalet yok ilimle gidilen yol vardı. Bu kültürde ayrılık, gayrılık yok. Özetle bu kültürün özünde insan var. Hacı Bektaş-ı Veli bir insan dostudur. Ahmet Yesevi ocağında eğitim almıştır. Görevi, Anadolu’nun İslamlaşması ve Türk yurdu olmasıdır” ifadelerini kullandı.

Hacı Bektaş-ı Veli’nin, ‘’Çalışmadan geçinen bizden değildir’’ dediğini anımsatan Kılıçdaroğlu, şunları kaydetti:

‘’Çalışma hakkı elinden alınan, üretmeyen, üretmesi için gereken malzemeleri elinden alınan kesimlerin haklarını da savunur. Dili, dini, rengi ne olursa olsun, iyilerin iyi olduğunu kabul etmek ve onların peşinden gitmek, hepimizin görevidir. Güzellikleri nerede yitirdiysek, onları arayıp bulmalıyız. İlk gideceğimiz yer, Hacı Bektaş-ı Veli’nin Yunus Emre’nin öğretileridir. Anadolu’yu bizlere yurt yapan erenlerimizi, dervişlerimizi bir kez daha minnetle anıyorum. Bize bu ülkede özgür bir şekilde, onurumuz ve şerefimizle yaşamamıza imkan veren başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm şehitlerimizi rahmetle anıyorum.”

siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.