Kılıçdaroğlu: Mısır'da idamlara karşıyız

Kılıçdaroğlu: Mısır'da idamlara karşıyız

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Mısır'daki idamlara değindi ve karşı çıktıklarını ilan etti. Erdoğan'ın grup toplantısında Mısır'daki idamlarla ilgili konuşmaması da dikkat çekti.

Bugün meclis girişinde yumruklu saldırıya uğrayan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu meclis kürsüsünden Mısır'daki Müslüman Kardeşlere yönelik 529 İdam kararı ile ilgili yaptığı çıkış ile dikkat çekti. 


İDAM ÇOK YARALAR AÇAR

Türkiye'de geçmişte idam cezaları olduğunu ve bunların toplumda derin yaralar açtığını söyleyen Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu "İdamlar toplumlarda derin yaralar açar. Bakın biz o idam edilecek olan siyasi hareketle aynı görüşü paylaşmıyoruz. Ama idamlara karşıyız. Biz Suriye'ye de arkadaşlarımızı gönderdik. Kan akmaması için gönderdik. Ama buna da karşı çıkmışlardı. Onlar ne yaptılar?" şeklinde konuştu.

ERDOĞAN DEĞİNMEDİ

Kılıçdaroğlu'nun karşı çıktığı Mısır'daki idamlarla ilgili devrik Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi başta olmak üzere Mısır'daki demokrasi mücadelesine sık sık destek veren Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın bugünkü grup konuşmasında idamlara değinmemesi de dikkat çekti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.