Kılıçdaroğlu neden Bozkurt işareti yapmış

Kılıçdaroğlu neden Bozkurt işareti yapmış

Kılıçdaroğlu, Nevruz mesajı da verdi: Barış güzel, çatışmanın olmaması insanların ölmemesi güzel bir şey. CHP Genel Başkanı, seçim otobüsü ile giderken neden bozkurt işareti yaptığını da anlattı.

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanlığı için partisinin adayının ipuçlarını verdi; Kadın olabilir ama Meral Akşener değil. Seçim otobüsünde Al Jazeera'nın sorularını yanıtlayan Kılıçdaroğlu, neden bozkurt işareti yaptığını da anlattı.
 

 

 

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu havaalanından Gaziantep’teki miting meydanına giderken otobüste Al Jazeera’dan Sibel Demirci Erdem’in sorularını yanıtladı. Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanlığı için partisinin adayının kadın olabileceğini söyledi ama MHP milletvekili Meral Akşener ismiyle ilgili iddiaları reddetti. Kılıçdaroğlu, Nevruz mesajı da verdi: Barış güzel, çatışmanın olmaması insanların ölmemesi güzel bir şey. CHP Genel Başkanı, seçim otobüsü ile giderken neden bozkurt işareti yaptığını da anlattı.

 

ÖZETLE

 

"Akşener'in adayımız olacağı asparagas"
Kılıçdaroğlu Al Jazeera'ya konuştu
Kılıçdaroğlu neden bozkurt yaptı?


Cumhurbaşkanlığı seçimleri için TBMM Grup Başkanvekili ve MHP Milletvekili Meral Akşener'in Cumhurbaşkanı adayınız olacağı iddia edildi.

 

Tümüyle asparagas. Ben de gülerek okudum.

 

Daha önce 'kadın aday olabilir' demiştiniz, hâlâ aynı düşüncede misiniz?

 

Hâlâ kadın aday düşüncemiz var, olmalı yani. Türkiye Cumhuriyeti’ni bir kadın Cumhurbaşkanı temsil etmeli, ben bundan gurur duyarım, onur duyarım. Defalarca söyledim siyasi kimliği çok öne çıkmamış bir kişilik herkesin cumhurbaşkanı olacak. Partili kimliği öne çıkmamış birinin Cumhurbaşkanı olmasını istiyorum, çünkü her yurttaş diyebilmeli ki bu Cumhurbaşkanı anayasaya uyacak, hukukun üstünlüğünü sağlayacak, beni de temsil edecek o duygu olacak insanlarda.

 

Ankara'da eski MHP'li Mansur Yavaş ile birlikte seçim turu yaparken Bozkurt işareti yapmanız dikkat çekti.

 

Orada otobüsün önüne gelen biri, 'ben MHP'liyim, CHP'ye oy vermek istiyorum' diye sempatiyle, güler yüzle işaret yaparak bunu söyledi, ben de ona sevgimi anlattım.

 

Niğde’deki saldırı öncesinde Suriye ve Süleymanşah Türbesi konusunda provakasyon olabileceği yönünde bir açıklamanız oldu. Niğde saldırısının da Işid (Irak İslam Şam Devleti) bağlantılı olduğu iddia ediliyor. Bu konudaki değerlendirmeniz nedir?

 

Niğde'deki saldırı bu hükümetin izlediği yanlış dış politikanın Türkiye'ye kesilen faturasıdır. Reyhanlı'da, Cilvegözü'nde de böyle saldırıları gördük. Güzel bir laf vardır, ‘körle yatan şaşı kalkar’ diye. El Kaide'yi ortağınız olarak görüyorsanız, onu destekliyorsanız bir terör örgütünü, gün gelir o terörün geri teptiğini görmüş oluruz. Nitekim Türkiye bunu yaşadı. Süleymanşah Türbesi'ne şu ana kadar saldırı olmadı ama bir provakasyon yapılıp oraya Türk askerini sokmak istiyorlar. Biz bunu doğru bulmuyoruz. Sınıra 30 km uzaklıkta. Türkiye orasının güvenliğini Suriye topraklarına girmeden de sağlayabilir. Oy devşirme amacı olarak TSK'yi kullanmak isteyebilirler, Silahlı Kuvvetler’in çok dikkatli olması lazım. Ortadoğu bataklığına Suriye bataklığına bizim askerimiz girmemeli.

 

Nevruz'da Diyarbakır'da Öcalan'ın mektubu okundu, mektupta müzakere için yasal çerçeve kaçınılmaz deniliyor. Bu konudaki görüşünüz nedir?

 

Bir çatışmanın olmaması, insanların ölmemesi güzel bir şey. Hükümetle aralarındaki görüşmelerin ayrıntıları nedir? Verilen ödünler nelerdir, bunları bilmiyoruz, mektubun detaylarını da bilmiyorum, yorum yapmamız doğru değil.

 

Türkiye'nin önünde iki seçim daha var, bu çözüm sürecini etkiler mi, hükümet çözüm sürecini yürütebilir mi öngörünüz nedir?

 

AKP'nin ne yaptığını bilmiyoruz, sadece ana muhalefet olarak biz değil, Parlamento’daki AKP milletvekilleri ve bakanların da çoğu bilmiyor, gizli kapaklı görüşmeler yapıyorlar. Bakanların da çoğu bilmiyor. Sürecin sağlıklı yürümesi için 17 maddelik özgürlük ve demokrasi manefestosu yayınladık, sadece biri gerçekleşti; Özel Yetkili Mahkemelerin kaldırılması. Yüzde 10 barajın olduğu yerde siz ‘demokrasiyi ben getirdim’, diyemezsiniz. Yüzde 10 barajla demokrasiyi mi getireceksiniz? 17 maddelik önerimiz hayata geçerse eminim ki çözüm sürecine büyük katkısı olacaktır.

 

Sibel Demirci Erdem
Muhabir

Kaynak: Al Jazeera

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.