Kılıçdaroğlu: Onların tek tek alınlarından öpüyorum

Kılıçdaroğlu: Onların tek tek alınlarından öpüyorum

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Tank Palet fabrikasında çalışan işçilerin "Bu fabrikada çalışmak istemiyoruz" şeklinde dilekçe verdiklerini iddia ederek, "O işçilerin tek tek alınlarından öpüyorum, hepsi benim gözümde birer kahramandır" dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a "Katar'a silah fabrikasının yüzde 50'sini kaça verdin?" diye sorarak, fabrikada çalışan işçilerin "Bu fabrikada çalışmak istemiyoruz" şeklinde dilekçe verdiklerini iddia ederek "O işçilerin tek tek alınlarından öpüyorum, hepsi benim gözümde birer kahramandır ve vatanseverdir" dedi.

TANK PALET FABRİKASININ SATILDIĞINI İDDİA ETTİ

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Tank Palet Fabrikasının satıldığını yenileyerek, "Amaç, kimse duymasın. Katar'a silah fabrikasını sattık, kimse duymasın. Katar'a bu silah fabrikasının yüzde 50'sini kaça verdin arkadaş? İhaleyi ne zaman yaptın sen? İhale şartnamesi nerede yayınlandı? Değeri 20 milyar dolar. Aynı konuda üretim yapan dünyadaki 5 önemli fabrikadan birisi" dedi.

Kılıçdaroğlu, Tez Koop İş 11. Olağan Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmada, Türkiye'de 8 sigorta dalının uygulandığını ancak uygulanmayan bir sigorta dalı bulunduğunu söyledi. Kılıçdaroğlu, "Aile yardımları sigortası uygulanmıyor. Talep eden kim? Uygulanması gerekir diyen kim? Biz diyoruz ama bunu önce sendikaların söylemesi lazım." ifadesini kullandı.

Kılıçdaroğlu, bu sigorta kapsamında, 60 yaşında işine son verilen bir kişinin, emekliliği hak edeceği 65 yaşına kadar aile yardımları sigortasından yararlanması gerektiğini anlatarak, "Toplumun her kesimine sahip çıkmak zorundayız. Türkiye'de işsizlik dünyanın en temel sorunlarından birisini yaşıyor şu anda. İşsiz sayısı 8 milyona dayandı." dedi.

KENDİSİNİ YAKALNLAR VE İNTİHAR EDENLERİN LİSTESİ VAR

Kılıçdaroğlu, açıklamalarına şöyle devam etti, “Bakın liste çıkardım ama burada okumayacağım, işsizlik dolayısıyla kendisini yakanlar ve intihar edenlerin listesi. TBMM'nin duvarına gelip bir işçi kendisini yaktı. Çözüm bulun diye mektup yazdı. Ben şunu beklerim, sendikacı arkadaşlar giderler, o işsiz arkadaşın kendisini yaktığı duvarın dibine birer karanfil koyarlar. Kıdem tazminatı konusunda oturun, uzlaşın nasıl bir çözüm bulunacaksa. Sizin uzlaşmadığınız hiçbir metni biz parlamentoda savunmayız dedim. Sorun var mıdır, yok mudur o ayrı bir şey ama benim gördüğüm kadarıyla sendikalı olmanın suç olduğu bir atmosfer içinde Türkiye ilerliyor." diye konuştu.

ONLARIN TEK TEK ALNINDAN ÖPÜYORUM

Kılıçdaroğlu, Sakarya'daki tank-palet işçilerinin "Bu fabrikada çalışmak istemiyoruz" diye dilekçe verdiklerini iddia ederek, şu ifadeleri kullandı; "Gerekçe? Bu fabrikada silah üretiliyor, silah üretilirken devletin en temel ve gizli bilgileri var. Buraya Katar ordusunun subayları, elemanları geldiği zaman bütün bu sırları öğrenecekler. Biz, devletin sırlarının yabancı bir orduya verildiği bir fabrikada çalışmak istemiyoruz. O işçilerin tek tek alınlarından öpüyorum, hepsi benim gözümde birer kahramandır ve vatanseverdir."

SİYASETCAFE.COM

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.