Kılıçdaroğlu SADAT'ı açıkça hedef gösterdi! 'Terörist yetiştiren kuruluş'

Kılıçdaroğlu SADAT'ı açıkça hedef gösterdi! 'Terörist yetiştiren kuruluş'

Daha önce randevusuz bir şekilde TÜİK, MEB ve Et ve Süt Kurumu'nun kapısına dayanan Kılıçdaroğlu bu kez de SADAT'ın önüne gitti.

Daha önce randevusu olmamasına rağmen TÜİK, MEB ve Et ve Süt Kurumu'nun kapısına dayanan CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu bu kez de İstanbul Beylikdüzü'nde Uluslararası Savunma Danışmanlık İnşaat Sanayi ve Ticaret A.Ş.'nin (SADAT)'ın önüne gitti. 

 

HEDEF GÖSTERDİ


Kılıçdaroğlu özelikle yabancılar konusunda gündemin hassas olduğu ve provakasyona açık olduğu böylesi bir süreçte bir özel danışmanlık firmasını açıkça hedef gösterdi. 

"Şu anda önünde bulunduğumuz SADAT bir paramiliter kuruluştur." diyen Kılıçdaroğlu'nun "Düne kadar Erdoğan'ın danışmanlığını yapıyordu bunlar. Bu kuruluşun hedefleri arasında gayri nizami harp eğitimi var. Dikkatini çekmek isterim kamuoyunun, gayri nizami harp eğitimi var. Yani, sabotaj, baskın, pusu kurma, tahrip, suikast ve tedhiş. Arapça 'terör' 'tedhiş' olarak tanımlanıyor, Türkçesi de 'terör'. Burası aynı zamanda terörist yetiştiren de bir kuruluş" ifadelerini kullanması tepki çekti. 

 

Kılıçdaroğlu açıklamasının devamında şunları kaydetti:

 

"Dolayısıyla eğer bugün Türkiye'de milyonlarca insan varsa ve Suriye'den gelmişlerse bunların buraya gelişlerinde en büyük rolü oynayan da SADAT'tır.  Erdoğan'a sormak isterim, sen bu kuruluşu niçin danışman yaptın ve hangi gerekçeyle çalıştın. Şunu herkesin bilmesini isterim, CHP demokratik yollarla bu ülkede seçimin yapması için her türlü çabayı gösterecektir. SADAT gibi kuruluşlar kim olursa olsun, seçimi gölgeleyecek, seçimin güvenliği sarsacak herhangi bir şey olursa burasıdır ve Saray'dır."

 

Siyasetcafe.com

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.