Kılıçdaroğlu seçim sonrası ilk grup toplantısında konuştu! 'Kaptan benim'

Kılıçdaroğlu seçim sonrası ilk grup toplantısında konuştu! 'Kaptan benim'

CHP'de seçim sonrası ilk grup toplantısı yapıldı. Kemal Kılıçdaroğlu, kendisini eleştiren gazetecilere yüklendi ve "kaptan benim" mesajı verdi.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında konuştu.

 

Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarından satır başları şöyle:

 

'Sözlerime önce birkaç acı haberle başlamak isterim. İki şehidimiz var. Şehitlerimizin bizim gönlümüzde ayrı bir yeri vardır. Siyasi görüşlerimiz farklı olabilir ama bu vatan için canını veren herkese 85 milyon minnet duyar. İki şehidimize Allah’tan rahmet diliyorum.

MKE’de de 5 işçimiz hayatını kaybetti. Onlara da Allah’tan rahmet diliyorum. Bu olayın takipçisi olacağız. Hangi gerekçeyle nasıl bir facia gerçekleşti bunu da takip edeceğiz.

Sanatın ve kültürün değerini en iyi bizler biliriz. Önemli bir keman sanatçımız Suna Kan’ı kaybettik. Sanat dünyamızın başı sağ olsun.

Rize’de eski kadın kolları başkanımız hayatını kaybetti. Bir felaket sonucu diyelim… Pencere camını silerken 6. Kattan düşmesi ve hayatını kaybetmesi yüreğimizde derin bir yara açtı.

Bu bizim ilk grup toplantımız. Yemin törenini gerçekleştirdik. TBMM organlarını seçtik. Yönetimimiz seçildi. TBMM Başkanı da seçildi. Bir milletvekili arkadaşımız YSK’ye başvurdu. Ben milletvekili adayı olmak istiyorum dedi. Yargıçlar mazbatasını verdi.

Mazbatayı aldığı tarihten itibaren bu arkadaşımız tutuklu. Biz CHP olarak nerede haksızlık hukuksuzluk varsa o haksızlığın giderilmesi için mücadele ederiz. Önemli olan bir milletvekilinin Anayasa’ya aykırı olarak hapishanede tutulmasıdır.

Güzel bir atasözümüz var. Yolu doğru olanın yükü ağır olur. Yolumuz doğrudur ve yükümüz ağırdır. Bizim yükümüz sadece bize özgü bir yük değil. 85 milyonun yükünü çeken bir partiyiz biz. Anayasa’ya aykırı davranan bir yönetime karşı mücadele veriyoruz.

Biz her zaman ve her yerde Haksızlığa uğrayanların yanında olduk. Düşüncesini ifade etmek isterken şiddet görenlerin yanında olduk. Fakirin fukaranın yanında olduk. Çünkü Gazi Mustafa Kemal’in bir sözü vardı. Cumhuriyet bilhassa kimsesizlerin kimsesidir.

Biz tüyü bitmemiş yetimin hakkını koruduk. Ahlaktan, erdemden, insandan insanlıktan yanayız. Düşünceden düşünce özgürlüğünden yanayız. Aksi halde bu ülkeye demokrasiyi getiremeyiz.

 

GAZETECİ ELEŞTİRİSİ 

 

Değerli arkadaşlarım, bize oy veren 25 milyonu aşkın vatandaşımızla aynı duygularla sandığa gittik. Bir değişim yapacaktık. Otoriter bir yönetimi demokratik yollarla yolcu edecektik. Açıkça ifade etmek gerekirse kazanamadık. Eleştiriler elbette gelecekti. Bu eleştirilerin de tamamını saygıyla karşılıyorum. Ama kalemi eline alıp da ön yargı ile hareket edenlerin gazeteciliğini sorgulamak da benim görevimdir. Kalemini satmayan onurlu gazetecilik yapan haklı eleştirilerini her zaman yazan bütün gazetecilere saygım vardır. Kalemini satan ve onurlu davranmayan kendisini bir anlamda savcı yerine koyup, yargıç yerine koyup karar veren gazetecinin gazeteciliği sorgulamak da benim görevimdir.

 

KAPTAN BENİM MESAJI

 

Hiç kimse unutmasın ceplerinde idam fermanlarıyla vatan mücadelesi yapanların geleneğinden geliyoruz. O nedenle dokularımız, inançlarımız çok farklıdır. İnsanı ve doğası seven bir gelenekten söz ediyoruz. Ben bir genel başkan olarak partimin sadece yakın geleceğini değil uzun hedefli yapısını da düşünüyorum. Gemiyi limana sağlam götürmek yine kaptanın görevidir. Gemiyi limana sağlam götüreceğimi herkes bilsin.

Ben Gazi Mustafa Kemal’in koltuğunda oturuyorum. Göreve geldiğimden beri bu ideallerin kirlenmemesi için özen gösterdim. Ben genel başkan olarak dev bir çınar ama aynı zamanda yeni bir filiz olan CHP’nin değerlerini her zaman korudum ve kolladım. Ama değişime dönüşüme açık bir çınar olarak ifade ediyorum. O çınarımız sürekli yeni filizler verir. CHP’nin değerlerini her zaman korudum ve kolladım. Bunu yapmaya her zaman devam edeceğim.'


Siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.