Kılıçdaroğlu sessizliğini bozdu! Flaş Andımız açıklaması

Kılıçdaroğlu sessizliğini bozdu! Flaş Andımız açıklaması

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Danıştay’ın Andımız kararına ilişkin flaş açıklamalarda bulundu. İşte ayrıntılar;

CHP Lideri Kılıçdaroğlu, katıldığı televizyon programında gündeme dair önemli açıklamalar yaptı.

Katıldığı televizyon programında İstanbul Havalimanının adına ilişkin konuşan Kılıçdaroğlu, "Olabilir, çok da üzerinde durmadık. Bu kadar şaibeli bir yeri adının Atatürk'ün konulması çok doğru da değil" diye konuştu.

KEMAL KILIÇDAROĞLU'NDAN 29 EKİM RESEPSİYONU AÇIKLAMASI

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Resepsiyonunun Ankara yerine İstanbul'da düzenlenmesine tepki göstererek, "29 Ekim Ankara'da kutlanır. Bu devletin bir geleneğidir. Her yerde etkinlik yaptık. Cumhuriyetimizi kutladık. Cumhuriyetin değerini yüceltmek hepimizin görevidir. İlk kez cumhuriyet tarihinde Ankara dışında yapıldı. Bu benim katılıp katılmama olayının dışında. Devlette gelenek kalmadı. Ailelerde, STK'larda gelenekler vardır. Devleti ayakta tutan kurallardır. Devlet dediğimiz kavram büyük derecede yara almış oluyor. Devlet hepimizin devletidir” ifadelerini kullandı.

İSTANBUL HAVALİMANININ İSİM TARTIŞMASI

CHP lideri İstanbul Havalimanının ismine ilişkin ise "Havalimanının isminin üzerinde çok da durmadım. Bu kadar şaibeli bir yerin isminin Atatürk olması doğru değildi” dedi.

ANDIMIZ AÇIKLAMASI

Danıştay’ın 'Öğrenci andı' kararını da değerlendiren Kılıçdaroğlu, andımızın okullarda okutulmasının gerektiğini söyleyerek, "Her etnik kökenden insanımız var. Eskiden beri okunuyor. Irk temelli bir şey yok. İtiraz ettik, Danıştay da kabul etti. Erdoğan'ın Danıştay'ı küçümseyerek meydan okuması insanın ağırına gidiyor. AYM, Danıştay neden var? Devlet hiç yanlış yapmaz mı, kim denetleyecek onu? Bunları söylerken yargıyı aşağılıyor” şeklinde konuştu.

siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.