'Kılıçdaroğlu Seyyid' diyen CHP'li Ensar Öğüt: 'Kılıçdaroğlu hafızdır, bütün Türkler Alevidir'

'Kılıçdaroğlu Seyyid' diyen CHP'li Ensar Öğüt: 'Kılıçdaroğlu hafızdır, bütün Türkler Alevidir'

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun "Seyyid" olduğunu iddia eden CHP'li eski vekil Ensar Öğüt, bu kez de Kılıçdaroğlu'nun hafız olduğunu iddia etti.

CHP'li eski vekil Ensar Öğüt, KRT canlı yayınında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun hafız olduğunu iddia etti.

KRT TV canlı yayınında konuşan eski CHP Milletvekili Ensar Öğüt, Kemal Kılıçdaroğlu'nun SSK Genel Müdürü olduğu günlerde umreye gittiğini söyledi.

Öğüt, "Herkes biliyor bunu, Genel Başkan SSK Genel Müdürü iken umreye gitti. İbadetini yapar. Ben hacca gidip geldiğim zaman eşimle beraber yanına gittiğimde inanın samimi söylüyorum Kuran-ı Kerim'i ezbere biliyor. Ayetleriyle beraber... Bu kadar mütevazı bir insan, namazını da kılıyor, ibadetini de yapıyor" ifadelerini kullandı.

Öğüt bunun ardından CHP liderinin Alevi kimliğine ilişkin "Bütün Türkler Alevidir. Aleviler Muaviye'ye karşı olan Müslümanlardır. Bu Müslümanlar ibadetini camide de yaparlar cemevinde de yaparlar" şeklinde konuştu.

 

KILIÇDAROĞLU 'SEYYİD' DEMİŞTİ

 

Ensar Öğüt, daha önce de CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun "Seyyid" olduğunu iddia etmiş, 2015 yılında Kılıçdaroğlu'nu ziyaret ederek "Yaptığımız araştırmalarda yazılı ve sözlü kaynaklar sizin Seyyid soyundan geldiğinizi doğruladı" demiş, Kılıçdaroğlu ise Öğüt'e "Evet biz Kureyşan Ocağından Seyyid soyundan gelmekteyiz" yanıtını vermişti.

 

Siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.