Kılıçdaroğlu: Sizin beyninize kan gitmiyor mu?

Kılıçdaroğlu: Sizin beyninize kan gitmiyor mu?

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıdaroğlu grup toplantısında konuştu

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "O yüzbaşı geçtiğimiz haftalarda Güneydoğu'da mücadele ederken ağır yaralanıyor. Ambulans uçakla Ankara'ya sevk edilirken eşi ve çocuğunun da ambulans uçakla Ankara'ya getirilmesini istiyor ama izin vermiyorlar. Davutoğlu da çıkmış ben şehit yakınlarına kurayla iş vereceğim diyor. Sizin beyninize kan gitmiyor mu?" dedi.


CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun konuşmasının satırbaşları şöyle:


Sizlerle beraber Türkiye'yi aydınlığa çıkarmak için verdiğiniz mücadeleye her ortamda destek veremeye çalışacağız.


Daha 1 Mayıs kutlaması için harekete geçilmedi ama 1 Mayıs Taksim'de kutlanmak isteniyor şimdiden bir sürü yasaklar ortaya çıkmaya başladı.


İlk kez 1923 yılında 1 Mayıs kutlanmaya başlandı. Dönem değişti 1 Mayıs'ı yasakladılar. Bütün dünyada 1 mayıs kutlanıyor. Avustralya'da da kutlanıyor Rusya'da da kutlanıyor.


Demokrasilerde engel çıkarılmaz buyurun 1 Mayısınızı kutlayın demesi lazım. İşçilerimiz diyor ki Taksim'de kutlamak istiyoruz. Siyasal açıdan da Taksim'in ayrı bir anlamı var. 1977'de 34 vatandaşımız burada hayatını kaybetti. Biz hem bayram kutlamak istiyoruz hem de orada ölen kardeşlerimizi anmak istiyoruz diyorlar. Hayır yasak diyor. AİHM kararı var ama biz yasak getirdik diyorlar.


2015'de 21. Asliye Ceza Mahkemesi kararında diyor ki somut gerekçelerle yasaklama kararı demokrasiyle bağdaşmaz deniyor. Bu kararı veren mahkemeyi de yürekten kutluyorum. Diyorlar ya anayasa demokrasi, demokrasi... Anayasa'nın 34. maddesi ortada. Herkes, önceden izin almadan, silahsız ve saldırısız toplantı ve gösteri yürüyüşü düzenleme hakkına sahiptir.


2016'da işçilerin geldiği duruma bir bakalım. 1 milyonu aşkın taşeron işçi kamuda çalışıyor. Ömür boyu asgari ücrete mahkum. Göreve gelip gitmesi bir kişinin dudakları arasındaki iki kelimeye kalmış.


Onların bir eli yağda bir eli balda, taşeron işçisi eve ekmeği nasıl götüreceğinin derdinde. Kıdem tazminatına el atmak istiyorlar. Kıdem tazminatı uzun yıllar sonrasınde el edilen bir hak. Eğer bu hakkınızı elinizden almak isterlerse sizlerle meydana ineceğim. Hangi şartlarda işçiler 1 Mayıs'ı kutluyor. Avrupa'da iş kazalarında birinciyiz. Dünyada üçüncüyüz.!


"Yasaklayamazsın"


Kardeşim sen 1 Mayıs'ı yasaklayamazsın dünya nasıl kutluyorsa bizim işçimiz de o şekilde kutlayacak.


"Size bir yüzbaşının hikayesini alatacamvağım"


Size bir yüzbaşının hikayesini anlatacağım. 6 yıl önce emniyete bir ihbar geliyor. İhbarın konusu şu TSK ile bağlantılı bir çete fuhuş ve casusluk suçu işliyor. Casusluk o ara revaçta olan bir suç. 2 yıl soruşturma yapılıyor 9'u muvazzaf 51 kişi gözaltına alınıyor. Dava açılana kadar 350 kişi gözaltına alınıyor. 2 yıldan sonra savcı iddianamesini hazırlıyor. Saniklar hakkında 2 yılla ömür boyu hapis arasında cezalar istiyor. Tek delil var dijital veriler. Hukuka göre zaten delil değil ama olsun mahkeme benim emrimde diyor. HAvuz medyası çarşaf çarşaf yayınladı. Bu davada yargılananlardan birisi de Ersel Ezel. Yüzbaşı Ersel Erel.


O yüzbaşı geçtiğimiz haftalarda Güneydoğu'da mücadele ederken ağır yaralanıyor. Ambulans uçakla Ankara'ya sevk edilirken eşi ve çocuğunun da ambulans uçakla Ankara'ya getirilmesini istiyor ama izin vermiyorlar. Davutoğlu da çıkmış ben şehit yakınlarına kurayla iş vereceğim diyor.


Şimdi kalkmış 23 Nisan'ı kutlamayalım diyorlar. Hani bu Meclis kurucu Meclis'ti. Yolsuzluk dosyalarını kapatanlar terfi ettirildi, davaları açanlar görevden alındı. Bu Avrupa'nın kabul ettiği Türkiye ilerleme raporunda var.


"Her CHP’li hapse girmeye hazır olmalıdır!"


Kendi dokunulmazlığı da var. Dokunulmazlığı kaldırılırsa Başbakan terör örgütlerine yardım ve yataklık yapmaktan yargılanacak. Her şeye rağmen, kürsü dokunulmazlığı hariç bütün dokunulmazlıkların kaldırılmasını istiyoruz. Diyorlar ki, yargı bağımsızlığı yok, ya sizi hapse atarlarsa. Eğer bu ülkede akademisyenler, askerler, Genelkurmay Başkanı, gazeteciler, avukatlar hapse giriyorsa, demokrasi mücadelesi veren, bağımsızlık mücadelesi veren, Türkiye mücadelesi veren her CHP’li hapse girmeye hazır olmalıdır.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.