Kılıçdaroğlu ‘son başbakana’ yüklendi! "Türkiye'de fiilen paralel devlet var"

Kılıçdaroğlu ‘son başbakana’ yüklendi! "Türkiye'de fiilen paralel devlet var"

Cumhuriyet Halk Partisi lideri Kemal Kılıçdaroğlu katıldığı bir programda gündeme ilişkin çok özel açıklamalarda bulundu ve AK Parti’yi hedef aldı. İşte ayrıntılar;

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 24 Haziran’da yapılacak seçimler öncesinde çalışmalarına son sürat devam ediyor.

Ana muhalefet partisinin Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, ‘Anadolu Medyası Buluşuyor’ etkinliğinde çok sert açıklamalar yaptı ve iktidar partisine yüklendi.

Kemal Kılıçdaroğlu'nun gündeminde Genelkurmay Başkanı ve Saray danışmanının ziyaretinin ardından muhalefetin çatı adaylığından vazgeçen Abdullah Gül ve Binali Yıldırım'ın partisi tarafından bedelli askerlik konusunda ters köşe yapılması vardı. Kılıçdaroğlu, “Şu an iki ayrı başbakanlık, fiilen paralel devlet var. Hangisine uyacağımız söylensin” dedi.

Kılıçdaroğlu, Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar ile Cumhurbaşkanı Sözcüsü Hulusi Akar'ın Abdullah'a Gül'e gönderilmesinin başlı başına “vesayet” olduğunu vurguladı.

Marmaris'te gerçekleştirilen “Anadolu Medya Buluşması”nda gazetecilerle bir araya gelen Kılıçdaroğlu, “Saray” ile “hükümet” üzerinden yaptığı “paralel devlet” tanımlamasını, Başbakan Binali Yıldırım'ın, bizzat partisinin sözcüsü tarafından yalanlanması örneğiyle anlattı.

Kılıçdaroğlu, “En tipik örneği son günlerden vereyim. Binali Yıldırım, bedelli askerliğe olumsuz bakmadıklarını söyledi. Partisinin sözcüsü 'O Binali Yıldırım'ın şahsi görüşüdür. Bizi bağlamaz' dedi. Bunun üzerine Başbakan'ın istifa etmesi gerekir, ama etmiyor. Çünkü oraya Saray'ın iradesiyle geldi. Halkın iradesiyle gelseydi farklı olurdu. Bu, demokraside geldiğimiz noktayı gösteriyor” diye konuştu. Medyanın dördüncü güç olarak egemenlik hakkının denetimi için Anayasa'da yer alması gerektiğini vurgulayan Kılıçdaroğlu, ilk üç erkte yaşanan sorunları yürütmedeki “paralelliğin” yanı sıra “İktidar partisi milletvekilleri, hükümetten gelen tasarıları 'bir daha aday göstermezler' düşüncesiyle eleştiremiyor. Eğer bir kişinin talimatıyla diğer bir kişi mahkum oluyorsa orada adalet yoktur. Adalet var diyorlar, hangi adalet?” sözleriyle aktardı.

VESAYET AYIBI

Genelkurmay Başkanı Akar ile Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın'ın Tayyip Erdoğan'ın karşısına aday olarak çıkarılması düşünülen Abdullah Gül'e gidişinin başlı başına “vesayet” olduğunu kaydeden Kılıçdaroğlu, “Vesayetten söz ediyorlardı. Demokrasinin üzerine vesayeti kabul etmiyorsanız, Genelkurmay Başkanı ve sarayın sözcüsünü aday tartışmalarının olduğu zamanda Abdullah Gül'e gönderemezsiniz. Gönderdiğiniz andan itibaren kendi iktidarınız için baskı kuruyorsunuz demektir. Bu bir demokrasi ayıbıdır. Şu ana kadar yapılan hiçbir açıklama da yok. Efendim 'Suriye konusunu açıklamak için gönderdik' diye bir haber çıktı. Bu ülkenin dışışleri bakanı yok mu? Hadi Suriye konusu için gittiler diyelim, o zaman Saray'ın sözcüsünün orada ne işi var?” diye sordu. Bu olayın haber bile yapılamadığını kaydeden Kılıçdaroğlu, “Medya, halk adına gücü denetler. Gücü övmez. Olay görülüyor, tanığı olunuyor, gazeteciler haber yapamıyor. Bu ülkenin Genelkurmay başkanı ve saray sözcüsü beraber Abdullah Gül'e gittiler, ziyaret ettiler. Biz duyduk, haberi çek ettik, haberi doğru. Gazeteci arkadaşlarım da duymuşlar, kimse yazamıyor. Bir internet sitesi haberi duyurdu, kısa süre sonra geri çekti. Bu dünyanın her tarafında haberdir. Haber doğru. Haber yapmak gerekiyor. Halkın bilgilenmesi için haber yapmak gerekiyor, ama bedeli gazeteci ödüyor” değerlendirmesinde bulundu.

siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.