Kılıçdaroğlu, Süleymani yerine Erdoğan'ı anlattı!

Kılıçdaroğlu, Süleymani yerine Erdoğan'ı anlattı!

CHP Genel Başkanı, Süleymani katliamı ve Libya'ya asker gönderilmesi konusunda yaptığı açıklamalarda Erdoğan'ı anlattı. Kılıçdaroğlu, "Libya'da ne işimiz var" sözünü de tekrarladı

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Haber Global Genel Yayın Yönetmeni Erdoğan Aktaş'ın konuğu oldu. “Eşit Ağırlık” özel programına katılan Kemal Kılıçdaroğlu, canlı yayında gündeme dair soruları yanıtladı.

Kasım Süleymani’nin öldürülmesiyle ilgili konuşan Kılıçdaroğlu, "Bu olay aslında Ortadoğu'da vekalet savaşlarının getirdiği noktayı gösteriyor. Aslında yapılması gereken CHP olarak OBİT dediğimiz bölgeye barışın gelmesi. Vekalet Savaşlarında Orta Doğu'nun kurtarılması lazım. Burada aktif olması gereken ülke Türkiye ve İran'dır” dedi.

Kemal Kılıçdaroğlu'nun ABD-İran gerilimi, Süleymani'nin öldürülmesi ve Libya konusu gibi önemli gelişmeler varken, sıklıkla Erdoğan'dan bahsetmesi dikkat çekti.

 

KONUŞMASINI ERDOĞAN ÜZERİNDEN SÜRDÜRDÜ

Kemal Kılıçdaroğlu, konuşmasına Erdoğan'ı eleştirerek sürdürdü.

LİBYA MESELESİ

Kılıçdaroğlu, "Ne işimiz var Libya'da sözünü tekrarlayarak şunları ifade etti.

"Libya'ya asker göndereceğiz dediler, karşı çıktık buna. Libya'da iç savaş var. Yeni başlamadı. Bu iktidar Kaddafi linç edilirken alkışladı. Ben bunu hala sindirmiş değilim. Ben bu eleştiriyi AB yetkililerinin önünde de yaptım. Libya ne oldu, ikiye bölündü. Hafter ve BM'nin tanıdığı bir hükümet var. Erdoğan, Kaddafi'ye gittiği zaman Kaddafi kendisine ödül de verdi. 250 bin dolar. Ne yaptı bu parayı, yıllardır soruyorum. 

250 bin doları aldı ve bağışlamadı. Daha sonra aynı Kaddafi linç edilirken alkışladı. Bu yapılan hareket doğru mudur, Kaddafi'nin linç edilmesine bizim alkış tutmamız doğru mudur?

Asker gönderiyoruz niye? Bizim askerimizin ne işi var? Ben bizim askerimizin kanının Libya çöllerine dökülmesini istemem. Suriye'de mevcut iktidarın desteklediği militan gruplar var. Kafa kesenler, kadınlara tecavüz edenler, bunların hepsinin eli kanlı. Bunların hepsini alacaklar, Libya'ya gönderecekler."

 

siyasetcafe.com

 

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.