Kılıçdaroğlu: Suriyeli kardeşlerimizi ülkelerine göndereceğiz

Kılıçdaroğlu: Suriyeli kardeşlerimizi ülkelerine göndereceğiz

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 'En geç iki yıl içinde bütün Suriyeli kardeşlerimizi kendi ülkelerine göndereceğiz.' dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Aydın'ın Kuşadası ilçesinde CHP Kadın Kolları Genel Başkanlığı'nın 'Kotalar bize dar, hedefimiz iktidar' sloganı ile düzenlediği kadın çalıştayına katıldı.

 

Kılıçdaroğlu burada yaptığı konuşmasında devleti sosyal devlet yapacak partinin CHP olduğunu belirtti ve şöyle konuştu:

 

"Sınır boylarındaki Suriyelilerden, Afganlardan şikayet ederler. Onların bir kabahati yok. Onları buraya getirenlerin kabahati var. Bizim kitabımızda ırkçılık yoktur. O insanların, çok acımasız koşullarda emeklerinin sömürülmesine izin vermeyiz. En geç iki yıl içinde bütün Suriyeli kardeşlerimizi kendi ülkelerine göndereceğiz. Suriyelilerle konuşup, anlattım onlara. İktidarımızda düşmanca bir dış politika yok. Karşılıklı büyükelçilikler açacağız. Gidecek Suriyelilerin evi, hastanesi, okulu, kreşi yok. Bunları Avrupa Birliği'nden sağlayacağımız fonlarla yapacağız. Bunlar kendi ülkelerine gittiğinde can ve mal güvenliğinin olması lazım. Yeni bir saldırıya muhatap olmamaları lazım.

Alt yapı oluşturup, sözleşmesini oluşturacağız. Onların çalışması için bizim sanayicilere, 'Gidin orada fabrika kurun diyeceğiz. Sizden vergi almayacağız, tek şartımız, kazandığınız parayı Türkiye'ye getirin' diyeceğiz. Bu insanlar okulu hastanesi var niye Türkiye'de asgari ücretin yarısına sefalet içinde çalışsın? Bunu anlattığımda bunlar olduğunda zaten biz kendi vatanımıza gideriz, dediler. Bizim çözümümüz insani bir çözümdür. Bunu da gittiğiniz her yerde anlatın."

 

Siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.