Kılıçdaroğlu ve Akşener görüştü: İttifakta sorunlar aşıldı

Kılıçdaroğlu ve Akşener görüştü: İttifakta sorunlar aşıldı

Cumhuriyet Halk Partisi lideri Kemal Kılıçdaroğlu ile İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener dün akşam yemeğinde bir araya geldi.

Kılıçdaroğlu ile Akşener arasında gerçekleşen görüşmede pürüz yaşanan il ve ilçelerdeki sorunlar aşıldı, uzlaşma sağlandı.

CNN TÜRK'ten Ünal Kaya'nın haberine göre yerel seçim ittifakını ele alan Akşener ve Kılıçdaroğlu heyetler arası görüşmede uzlaşılamayan başlıkları görüştü. Zirvede ittifak konusunda mutabakat sağlandığı kaydedildi.

Genel Merkez dışında bir araya gelen iki lider, heyetler arası görüşmede uzlaşılan ve protokole bağlanan iller ile uzlaşı sağlanamayan yerleri ele aldı. Bu kapsamda Ankara Etimesgut, Muğla Bodrum, Denizli Pamukkale, Kocaeli'nin Çayırova ve Bursa Osmangazi'nin hangi partiye bırakılacağı da görüşüldü.

Öte yandan İstanbul'un ilçelerinde nasıl bir dağılım olacağı ile Gaziantep gibi kritik bazı illerde adaylar üzerinden de değerlendirme yapıldı. Görüşmede CHP lideri Kılıçdaroğlu ile İYİ Parti lideri Akşener'in pürüz yaşanan alanlardaki sorunların aşılmasıyla ilgili mutabakata vardığı öğrenildi. İki liderin vereceği talimatlara göre parti kurmayları ittifak protokolünü güncelleyecek. Parti kurmaylarının bir iki gün içinde de ittifaka ilişkin açıklama yapması planlanıyor.

siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.