Kılıçdaroğlu'dan İBB ve Yalova Belediyesi için erken seçim çağrısı

Kılıçdaroğlu'dan İBB ve Yalova Belediyesi için erken seçim çağrısı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nde yaşanan gelişmelere ilişkin değerlendirmesinde iktidara İstanbul ve Yalova için erken seçim çağrısı yaptı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, terör soruşturması geçiren İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve yolsuzluk-zimmete para geçirme suçundan belediye başkanı görevden uzaklaştırılan Yalova belediyesi için erken seçim çağrısında bulundu.

 

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’yle ilgili yaşanan gelişmelerin altını çizen Kılıçdaroğlu şunları söyledi:

 

”Erdoğan’a şu çağrıyı yapıyorum; eğer sen gerçekten millet iradesine inanıyorsan ve güveniyorsan, gerçekten demokrasiye inanıyorsan kurşun askerlerini geri çek. Etkilediği yargıcından bürokratına kadar hepsini bir sefer geri çek. Anayasayı süratle değiştirelim. Biz size destek vereceğiz. Derhal İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı ve İstanbul’daki bütün belediyeler için hemen seçime gidelim. Yüreği varsa, cesareti varsa açıkça meydan okuyoruz.

Sen yargıyı sopa olarak kullanıp bunları yapıyorsun. Ama millet bunun doğru olmadığını biliyor ve görüyor. Demokrasiye inanıyorsan, Ekrem Bey’in yanlış bir şey yaptığını kamuoyuna deklere etmek istiyorsan, onu gereksiz yere suçlamak istiyorsan o zaman en güçlü irade milletin iradesidir. Gidelim milletin iradesine hemen seçimleri yapalım. Yüreğin yetiyorsa gel aynı şeyi Yalova için de yapalım.“

 

İBB'DE NE OLMUŞTU?

 

İçişleri Bakanlığı, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne (İBB) bağlı kuruluşlar ve şirketlerinde işbaşı yaptırılan personeller için başlatılan terör soruşturmayla ilgili delileri İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na sunmuştu.

Bakanlık, Ekrem İmamoğlu’nun işe alımlarda hileye başvurarak İBB’yi terör iltisaklı kişilerle doldurduğunu belirtmişti.

 

YALOVA BELEDİYESİ'NDE NE OLMUŞTU?

 

Yalova Belediyesinde "nitelikli dolandırıcılık, resmi belgede sahtecilik, irtikap, güveni ve görevi kötüye kullanma, zimmet ve ilgili mevzuata göre suç oluşturan eylemler ve belediye hesaplarında kanuna aykırı olarak yapılan iş ve işlemlerle" ilgili olarak İçişleri Bakanlığınca başlatılan soruşturmalar kapsamında CHP'li Belediye Başkanı Vefa Salman, yaklaşık 3 yıl önce görevinden uzaklaştırılmıştı.

 

Siyasetcafe.com

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.