Kılıçdaroğlu'na canlı yayında 'Neden hiç PKK demiyorsunuz?' sorusu

Kılıçdaroğlu'na canlı yayında 'Neden hiç PKK demiyorsunuz?' sorusu

Katıldığı canlı yayında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Millet İttifakı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'na "Neden hiç PKK demiyorsunuz" diye soruldu.

Türkiye, 8 gün sonra sandık başına gidecek.

Zamanın daralmasıyla heyecan giderek artarken, adaylar meydanlarda, televizyon kanallarında ve sosyal medya hesapları üzerinden seçmenlere vaatlerini açıklamaya devam ediyor.

Bu kapsamda Millet İttifakı Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu da Karar TV'de katıldığı programda gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Kılıçdaroğlu, burada yaptığı açıklamalarında Kandil'in siyasi uzantısı ve destekçisi HDP'nin terör örgütleriyle ilişkisi olmadığını savundu.

 

KILIÇDAROĞLU'NA PKK SORUSU


Gazetecilerin "Neden hiç PKK demiyorsunuz" sorusunu yanıtlayan Kılıçdaroğlu, şu ifadeleri kullandı:

 

'Terör bir insanlık suçudur. Herkesin ortak tavır takınması lazım. Bir siyasetçinin 'Terörist' olarak suçlanması doğru değil. Bu ülkenin polisi var, hakimleri var. Varsa suçu gider yakalarsınız, hakim gerçekten görüyorsa terörle irtibatını alır mahkum eder. 

HDP'yi terör örgütü olarak tanımlıyor. İyi de Meclis'i yönetiyor. HDP'li birisi kendisine sıra geldiğinde haftada bir sırası gelince Meclis'i yönetiyor. O izin vermese Devlet Bahçeli konuşamaz. Şimdi biz terörist mi yönetiyor diyeceğiz.

 

"BİZ DEVLETİ KURAN PARTİYİZ, MSB TERÖR ÖRGÜTLERİNİN ADINI TELAFFUZ ETMEZ ÇÜNKÜ REKLAM OLUR"


Bakın biz PKK demediğimiz için de suçlanıyoruz. Niye 'PKK' demiyorsun! Biz devleti kuran partiyiz, devletin geleneklerini biliriz. Milli Savunma Bakanlığı (MSB) kendi sitesinde 'bölücü terör örgütü' der ve terör örgütlerinin adını telaffuz etmez çünkü onun reklamı olur.

Hangi akıl ve mantıkla bizi suçluyorlar anlamıyor. Oğlumu bedelli askerliğe göndermedim ama ben terör örgütünü destekliyormuşum. Ne söyleyeyim. Akıl tutulması gibi bir şey.'

 

Siyasetcafe.com

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.