Kılıçdaroğlu’na linç girişimi davasında yargılanan CHP’li Biçer beraat etti

Kılıçdaroğlu’na linç girişimi davasında yargılanan CHP’li Biçer beraat etti

Kemal Kılıçdaroğlu’nun uğradığı saldırıya ilişkin olarak Twitter’da “Sivas’ta otel önünde bekleyenlerle Çubuk’ta ev önünde bekleyenler aynı kandan” diyen Biçer beraat etti.

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, asker cenazesi için gittiği Ankara’nın Çubuk ilçesinde linç girişimine uğramıştı.

 

Köylüler rencide edilmiş…

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Ankara Çubuk’ta 21 Nisan 2019 tarihinden katıldığı asker cenazesinde yumruklu saldırıya uğramasına ilişkin tepkisini sosyal medya üzerinden paylaşan CHP Manisa eski Milletvekili Tur Yıldız Biçer, ‘halkı kin ve düşmanlığa tahrik’ suçlamasıyla hakim karşısına çıktı.

Çubuk’ta yaşananların ardından Twitter üzerinden yaptığı paylaşımda “Sivas’ta otel önünde bekleyenlerle, Çubuk’ta ev önünde bekleyenler aynı kandan” ifadelerini kullanan Biçer Manisa Adliyesi’nde görülen duruşmada, “Sivas Katliamı’nı yapanlar ile Çubuk’taki saldırganlar aynı anlayıştadır. Her iki olayın failleri de ülkenin birliğine, iç huzuruna, kamu barışına saldırmıştır” dedi. Suçlamaları reddeden Biçer hakkında mahkeme beraat kararı verdi.

‘SUSAMAM’

Tur Yıldız Biçer, davayı twitter hesabından duyurdu. Maahkeme sonrası yaptığı açıklamada da “Bu davalarla katliamcılar karşısında suskun bırakılmak istenen bir toplumda, yeni katliamlara yol açılacağından endişeliyim” açıklaması yaptı..

“Bir birey ya da insan topluluğunun linç edilmesi karşısında susamam” diyen Tur Yıldız Biçer, Twitter hesabından yaptığı paylaşımlarda şunları yazdı:

 

Siyasetcafe.com

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.