Kılıçdaroğlu’ndan 325 PKK bağlantılı aday açıklaması Temiz kağıtları var

Kılıçdaroğlu’ndan 325 PKK bağlantılı aday açıklaması Temiz kağıtları var

CHP listelerinde 325 adayın PKK bağlantılı adaylar hakkında 'Belirlediğimiz adayların tamamı CHP'li' diyen Kılıçdaroğlu açıklamalarda bulundu.

CHP listelerinde 325 adayın PKK bağlantılıları ortaya çıkmıştı. Bugün o listeye ilişkin CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'ndan açıklama geldi.

Kılıçdaroğlu "Belediye meclis üyesi olarak belirlediğimiz adayların tamamı CHP'li" diyerek adayları sahiplendi.

Kılıçdaroğlu bu isimleri tercih etmelerinin sebebinin ise "Bunların her birisi savcılıktan temiz kağıdı almışlardır, YSK bunlar aday olup seçilebilir diye 'evet' demiştir" diyerek açıkladı.

İSTANBUL ANKARA VE İZMİR’DE MİTİNGE GEREK YOK

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Best FM'de "Ufuk Karcı ile Konuşan Türkiye" programında gündeme dair önemli açıklamalar yaptı.

"İttifak olarak büyük İstanbul, İzmir mitingi yapacak mısınız?" sorusu üzerine Kemal Kılıçdaroğlu, "Onlara gerek yok. Onların yerine sivil toplum örgütleriyle, alt kırılımlarıyla, muhtarlarla bir araya gelerek toplantılar yapıyoruz. O toplantılar mitinglerden daha etkili. O toplantıları da iki bölüm halinde yapıyoruz. İlk bölümde ben konuşuyorum, ikinci bölümde onlar sorunlarını, özel konuları ve sorularını dile getiriyorlar" diye cevapladı.

Bunun partisi açısından stratejik değişiklik olduğunu belirten Kılıçdaroğlu, muhtarlar, sivil toplum kuruluşlarının mitinglere gelmediğini, bu yöntemle onlarla da bir araya gelerek kendilerini ifade edebildiklerini vurguladı.

MANSUR YAVAŞ HERKESE SEMPATİK DAVRANACAK

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "İstanbul'da sorunları nasıl çözeceksiniz?" sorusuna ise adayları Ekrem İmamoğlu'nun çözüme yönelik projelerini açıkladığını söyledi.

CHP'nin doğrudan doğruya vatandaşa dokunan projeler hazırladığını dile getiren Kılıçdaroğlu, çılgın proje peşinde olmadıklarını söyledi. Kılıçdaroğlu, “3 büyük imparatorluğa başkentlik yapmış bir kente nasıl ihanet edersin? Ekrem Bey ne söylüyor? 'Bu kenti güzelleştireceğim, yeşil alanları olacak. Kentsel dönüşümü insana yakışır şekilde, varoşlara sürmeden, orada yaratılan rantı onlara vererek yapacağım.' diyor. Onlar bunu söylüyorlar mı? Hayır." dedi.

Kılıçdaroğlu, ‘Sayın Cumhurbaşkanı, Mansur Yavaş için 'Seçim sonrası ne olacağı belli değil’ dedi. Ne olacak ne olabilir?" sorusuna ise şöyle yanıtladı; "Ne olacağı çok belli. Mansur Yavaş Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı olacak. Herkesi kucaklayacak, herkese sempatik davranacak, sorunlarına eğilecek. Mansur Yavaş'ın böyle bir özelliği var. Mansur Yavaş kazanmasın diye her türlü iftira... Bu kadar olmaz, insaf. Mansur Yavaş dik duran birisidir, böyle savaş açtılar diye diz mi çökecek?"

MANSUR YAVAŞ HAKKINDAKİ İDDİALAR CİDDİ DEĞİL

Mansur Yavaş'a ilişkin sahte senet ve tehdit iddialarının sorulması üzerine Kılıçdaroğlu, "Bunlar defalarca dile getirildi ama ciddi iddialar değil. İddiayı ortaya atan adam zaten ruh hastası, çocuk tacizcisi. Sadece Mansur Yavaş için değil, aynı şeyi Kayseri'de de yapmış. Orada da benzer iddialar var. Ayıp olan bunların ciddiye alınması. Bunları ciddiye almaya gerek yok." şeklinde konuştu.

Kılıçdaroğlu, CHP'li adaylarla Cumhur İttifakı'nın adayları arasında fark bulunduğunu belirterek, "Bizde demokrasi kültürü, onlarda tek adam rejimine koşulsuz itaat var." dedi.

Kılıçtaroğlu, "CHP açısından yerel seçimde arzu ettiğiniz sonuç çıkmazsa 1 Nisan sabahı CHP'yi ne bekliyor?" sorusuna, “Arzu ettiğimiz sonuç çıkacak. Sonucu meydanlar gösteriyor. Halka güveniyorum. Milletin boğazına kadar gelmiş, perişan vaziyette." yanıtını verdi.

BUNLARIN HEPSİ SAVCILIKTAN TEMİZ KAĞIDI ALMIŞLARDIR

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, "İddia edildiği gibi sizin bazı belediye meclis üyesi adaylarınızın terör örgütü PKK ile bağlantıları var mı?" sorusunu karşın şöyle konuştu;

"Bizim belediye meclis üyesi olarak belirlediğimiz adayların tamamı CHP'li. Bizim üyemiz, yıllardır veya yeni gelmiştir. Sadece MHP'den değil AK Parti'den de bize gelen belediye meclis üyesi, belediye başkanı olanlar var. Bunların her birisi savcılıktan temiz kağıdı almışlardır, YSK bunlar aday olup seçilebilir diye 'evet' demiştir. Kardeşim senin istihbarat örgütün yok mu? Peki bunlar PKK'lı ise niye tutuklamadın? Nasıl olup da bunlara temiz kağıdı verdin? Sormayacak mısınız? Mutfakta yangın var, Beyefendi ne ile uğraşıyor? Suçlu ilan ediyor herkesi. Sen hakim misin, savcı mısın?"

"BEKA SORUNU, TÜRKİYE'NİN ÜRETİMDEN KOPARILMASIDIR"

Yunanistan'dan pamuk, buğday ve tütün ithalatına ilişkin rakamları paylaşan Kılıçdaroğlu, "Peki pamuk, buğday, tütün ekenler ne oldu şimdi? İşsiz kaldılar. Büyük kentlerin varoşlarına gelip hayata tutunmaya çalıştılar. Eğer bir beka sorunu varsa bu ülkede, o da Türkiye'nin üretimden koparılmasıdır." ifadesini kullandı.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin, konuşmalarında beka sorununu vurgulamasının anımsatılması üzerine Kılıçdaroğlu, "Beka sorunu konusunda herkesin konuşmaya hakkı var, Bahçeli'nin hakkı yoktur. Tank Palet Fabrikası Katar ordusuna satılırken dönüp Erdoğan'a şunu söylemesi lazım: Dünyanın en önemli 5 fabrikasından biri. TSK'ya ait olan bir Tank Palet Fabrikası, Katar ordusuna peşkeş çekilirse MHP Genel Başkanı bunun karşısında sessiz durur mu?" diye sordu.

ERKEN SEÇİM OLMAZ: ERDOĞAN MEŞRU CUMHURBAŞKANI DEĞİL

CHP'nin seçimlerde arzu ettiği tablo oluşması durumunda 31 Mart akşamı ya da 1 Nisan günü erken seçim talebinde bulunup bulunmayacağına ilişkin bir soru üzerine "Hayır. Biz yerel seçim yapıyoruz." yanıtını veren Kılıçtaroğlu, "Böyle bir meşruiyet tartışması içerisine girer misiniz?" sorusu üzerine "Hayır. Erdoğan, meşru bir cumhurbaşkanı değil zaten. Bunu defalarca söyledik. Çünkü, referandum süreci meşru bir süreç değildi. Bütün dünya bunu biliyor. Bugün de seçimlere giriyoruz. Medyanın yüzde 90'ını tek başına kontrol ediyor" değerlendirmesinde bulundu.

SİYASETCAFE.COM

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.