Kılıçdaroğlu'ndan 'Andımız' yasağı ile ilgili açıklama

Kılıçdaroğlu'ndan 'Andımız' yasağı ile ilgili açıklama

Danıştay'ın Andımızın okunmasına getirdiği yasağın üzerinden 3 gün geçtikten sonra Kemal Kılıçdaroğlu, konu ile ilgili açıklama yaptı

Danıştay'ın yasaklanan Andımız kararı ile ilgili tepkiler devam ederken, CHP'den şimdiye kadar bir ses çıkmaması sert eleştirilere sebep oluyor.

Kararın açıklanmasının üzerinden 3 gün geçtikten sonra CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu konu ile ilgili açıklama yaptı.

Partisinin grup toplantısında yaptığı açıklamada Danıştay’ın Andımız kararını değerlendiren Kılıçdaroğlu şöyle konuştu:

“Andımız konusu doğruluğu, sevgiyi, birlikteliği çocuklarımıza anlatır. Daha önce Andımız kaldırıldığı zaman Erdoğan’a “Andımız’ın hangi cümlesinden rahatsızsın çık anlat” demiştim. Bu soruma cevap alamadım. Şimdi ben Ak Partili kardeşlerime seslenmek istiyorum. Sayın Erdoğan Andımız’ın hangi cümlesidnen rahatsızdır, çıkıp açıklamalıdır. Açıklayabilir mi? Açıklayamaz. Yeni hakimler Erdoğan’ın talimatıyla geldi ve Andımız kaldırıldı. Ben tahmin ettiğime göre Bahçeli’nin de tahmin etmesi lazım. Andımız’ı Cumhur İttifakı kaldırdı. Bahçeli kalkmış Erdoğan’ı değil Danıştay’ı suçluyor. Bahçeli Erdoğan’ı muhatap almalı. Eğer Andımız’ın okunmasını istiyorsan Erdoğan’a açarsın telefonu, bu Andımız okunmadan biz bir daha bir araya gelemeyiz dersin. Yapar mı? Göreceğiz."

 

siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.